Сто петдесет и два полета бяха отменени в Япония заради

...
Сто петдесет и два полета бяха отменени в Япония заради
Коментари Харесай

Мощен тайфун парализира Япония

Сто петдесет и два полета бяха анулирани в Япония поради приближаващия се ураган Джондари, заяви японската телевизия.
Засегнати са най-много маршрутите сред Токио и огромните градове Нагоя и Осака в централната и западна част на основния японски остров Хоншу. Очаква се тропическата стихия да доближи до такава степен тази вечер. Отменени са и фериботи, които се движат около североизточното крайбрежие на Япония и в Токийския залив.
Заради приближаващия ураган няколко региона в прилежащите на Токио префектури Тиба и Канагава бяха предизвестени за допустима евакуация при положение на мощен дъжд.
Тайфунът изначало трябваше да премине през територията на Япония, само че в последна сметка промени посоката си в непосредствена непосредственост до Хоншу. Сега се движи с 40 км/ч на северозапад и може да премине през централната и западна част на Япония, а след това да влезе в Японско море и да доближи крайбрежията на Корейския полуостров.
Според японската метеорологична работа скоростта напразно в епицентъра на тропическата стихия е 40 м/с, а на поривите - над 50 м/с. Отбелязва се, че в западната и централната част на Япония за денонощие може да паднат сред 250 и 400 мм дъжд.
В началото на месеца в Япония имаше мощни дъждове поради тайфуна Прапирун, които провокираха свлачища и наводнения. В резултат на стихията починаха над 225 души, а вредите възлязоха общо на над 76,7 милиарда йени (около 660 милиона долара).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР