Сто и двадесет (120) депутати от Има такъв народ, ГЕРБ-СДС,

...
Сто и двадесет (120) депутати от Има такъв народ, ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Почти сигурно Никола Минчев няма да е вече председател на парламента

Сто и двадесет (120) депутати от " ИТН ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " са внесли в деловодството на Народното събрание план на решение за предварително освобождение на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, демонстрира информация на уеб страницата на институцията.

Съгласно правилника на Народното събрание (НС), предлагането се слага на гласоподаване на първото съвещание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано. Следователно гласуването би трябвало да е на следващия ден.

Четирите опозиционни партии имат нужното болшинство.

ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " оповестиха по-рано през днешния ден, че ще поддържат настояването на Има Такъв Народ за оставката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

По-рано през днешния ден сред шефа на Народното събрание и опозицията избухна скандал в пленарната зала. Това се случи по време на чуването на външния министър в оставка Теодора Генчовска, инициирано от Има Такъв Народ, поради проблемите в държавната политика по отношение на Северна Македония. Опозицията настояваше чуването да се организира при закрити врата, защото първият ни посланик се канеше да показа класифицирана информация пред депутатите. Управляващите обаче отхвърлиха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР