Стимули за хората, които се ваксинират, и въвеждане на здравни

...
Стимули за хората, които се ваксинират, и въвеждане на здравни
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска здравни сертификати за всеки клиент

Стимули за хората, които се имунизират, и въвеждане на здравни документи за визити на хотели и заведения против работа без ограничавания. Това са разискали представители на туристическия отрасъл с премиера Стефан Янев и неговия стопански екип.

" Предложихме Министерството на финансите да откри форма, в която посредством средствата, заложени в актуализацията на бюджета, да бъде подтикван имунизационния развой в страната ", съобщи изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова след срещата. „ В противоположен случай тези средства, разпределени на огромния брой фирми в туризма, биха били надменно дребни, също така би трябвало да бъдат управлявани и в последна сметка резултатът от тях ще бъде нулев “, уточни Карастоянова.

За масирана имунизационна акция се разгласи и служебният министър на туризма Стела Балтова. " Ако това не се случи, България няма да успее да се подреди измежду така наречен " зелени дестинации " във връзка с ковид и ще има сериозен проблем с притока на задгранични туристи ", заяви Балтова след срещата.

Браншовите организации са настояли държавното управление да одобри документите, с които посетителите в хотели, заведения и други туристически обекти да удостоверяват здравния си статус. 

След 10 дни предстои нова среща на сектора с отрасловите министри, на която ще бъдат показани взетите решения. Според бранша с проби за здравен статус би трябвало да се влиза освен в хотели и заведения за хранене, само че и в търговски обекти, телекоми, банки, които са не по-малко рискови.

От Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще продължат да работят в протестен режим, без да се преценяват с наложените ограничавания. А в това време ще подават в държавното управление оферти за активността си на база положителните европейски практики.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР