Стилизиран макет на самолет от началото на авиацията ще се

...
Стилизиран макет на самолет от началото на авиацията ще се
Коментари Харесай

На Черната кутия: Самолет с чешки авиаторки каца в Пловдив

Стилизиран макет на аероплан от началото на авиацията ще се появи в центъра на Пловдив като част от спектакъла „ Авиаторки “ на чешката натрупа The Holektiv Company. Той ще бъде игран на 19 юли от 19 часа или в Цар Симеоновата градина, или пред входа на Драматичен спектакъл Пловдив като част от 15-о издание на фестивала „ Черната кутия “.

„ В тази женска натрупа влизат три дами, които смесват цирк, акробатика и спектакъл в едно. Ще покажат сантименталните времена на ранните години на авиацията с кожените якета и шаловете на врата “, сподели уредникът на „ Черната кутия “ Слава Младенова.

Чешките актриси акробатки са Андрея Вайкуйсала, Каролина Крижикова и Ева Стара.

В тазгодишната „ Черна кутия “, от пет постановки, две се занимават с настоящата тематика – измененията в душeвността на човек по време на пандемия.

Точно с такава режисура ще стартира фестивалът на 29 юни в 19 часа в Камерната зара на Драматичния спектакъл. Трупа от Флоренция ще покаже спектакъла си „ Human Capital”. “Тя е приключена по време на пандемията и споделя за подозренията на човек в такова комплицирано време “, изясни Слава Младенова. И тази година община Пловдив финансира фестивала с 50 000 лв..



Другата режисура, която пробва да изследва изолацията на хората през последната година е „ Paula” на водещата австрийска хореографка Едита Браун. Тя е направила камерен театър, в който споделя за самотата на една жена по време на локдаун. „ Paula” ще забележим на 21 юли в Камерна зала на Драматичен спектакъл.

„ Синьо мастило “ от Словения преглежда персоналните физически граници през погледа на бюрократичните затруднения. Той е режисиран от известната фгилмова режисьорка Ения Белак, която е притежател на куп влиятелни награди. Зад спектакъла стои организацията Flota Insitut, чиято цел е да разпространява актуалния танц във всички краища на дребната алпийска страна.

Пловдивското присъединяване в „ Черната кутия “ също ще е доста мощно. Фестивалът демонстрира спектакъла „ Бомбето “ на Кукления спектакъл. Той е финансиран по програмата „ Наследство “ на фондация Пловдив 2019 и е по текст на Йордан Радичков. Постановката е на Катя Петрова. „ Бомбето “ ще бъде показан на 1 юли от 19 часа в Драматичния спектакъл.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР