STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно

...
STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно
Коментари Харесай

МОН: STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно училище

STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно учебно заведение , без значение в кое обитаемо място е то. Така всяко дете ще има опция да учи в среда с съвременно съоръжение, да се допре и да работи с бързо разрастващите се технологии. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в приветствието си до шефовете на учебни заведения, които се включиха в работна среща, отдадена на създаване на STEM центрове в просветителните институции. На форума в зала 1 на НДК те получиха насоки от МОН за реализация на концепциите си за рационализация на учебната среда по Националния проект за възобновяване и резистентност, оповестиха от МОН.

" Предвидените – над половин милиард лв. (576 151 100 лева.) е належащо да се употребяват дейно, ефикасно и икономично ", акцентира проф. Пенов. Той посочи водещата роля на шефовете на учебните заведения и педагогическите експерти. Всяко безучастие би било публично укоримо и в ущърб на нашите деца, сподели министърът. Вярваме във вашия и на учителите управнически потенциал, добави проф. Пенов.

Той изясни, че няма предложени от МОН публични организации или търговски сдружения . Всичко това е единствено във Вашите ръце и зависи единствено от Вашите решения, съобщи министър Пенов.

Обединявайки просвета, технологии, инженерство и математика, STEM образованието дава на учениците задълбочено познание за света, съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров , който бе измежду формалните посетители на форума. Убеден съм, че преподаването посредством новаторския способ ще възпламени у учениците искрата да изследват и опитват, а усвояването на разнородни принадлежности за разбор ще ги приготви за специалностите на бъдещето и ще им даде опция да се оправят с комплексните проблеми на актуалния свят, добави той.

Приветствие до участниците изпрати и президентът Румен Радев.

" Трябва да използваме шанса, който имаме през днешния ден, целеустремено и рационално. Вярвам, че това зависи от Вас – историята на България е цялостна с образци за това, че хората, посветили се на просвещението на нацията и напредъка на страната си, доста постоянно са били по-добри визионери от политиците, управлявали в това време ", съобщи президентът в приветствения си адрес до участниците във форума.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР