Стефка Славова подаде оставка като старши треньор на националния отбор

...
Стефка Славова подаде оставка като старши треньор на националния отбор
Коментари Харесай

Още една оставка в баскетбола

Стефка Славова подаде оставка като старши треньор на националния тим за девойки до 15-годишна възраст и като асистент в представителния ни отбор за девойки до 16 години.

„ Споменала съм аргументите в молбата си. Те са персонални и не желая да встъпвам в детайлности “, съобщи Славова в изявление за bgbasket.com.

Тя обаче бе безапелационна, че решението й няма нищо общо с оставката на Треньорската комисия: „ Аз също съм сюрпризирана. Бях си подала оставката, само че въобще не знаех, че те също мислят да вършат сходно нещо “.

Един от претекстовете за оставката на Любомир Минчев и на останалите членове на Треньорската комисия обаче е обвързван точно със Стефка Славова. Националният селекционер сложи въпроса за какво тя не е водила девойките до 16-годишна възраст на Балканиадата в Румъния предишния месец, откакто е асистент на старши треньора на отбора Десислава Ангелова. Вместо нея, отпред на тима бе Петър Клечков, който по думите на Минчев, самичък се е назначил на поста.

В баскетбола: Любо Минчев и цялата Треньорска комисия дадоха оставки

Абсурдна обстановка в баскетбола: Отбор се отхвърли на средата на сезона

Стефка Славова показа и нейната позиция по случая.

„ Когато разбрахме, че тимът ще върви на Балканиада, Деси Ангелова ми се обади и ми сподели, че няма да има опция да участва. Даде ми цялостен картбланш и цялата отговорност – да повеждам тренировките и мачовете, да върша подбора на девойките и така нататък Държахме връзка до последно, до момента в който в един ден господин Клечков ми се обади и сподели, че са взели решение той да води мачовете, защото аз съм нямала опита в такива интернационалните срещи. Говореше в множествено число. Той е секретар на Треньорската комисия и аз взех решение, че в нея са взели решението и той ми го препредава, по тази причина не съм търсила пояснение кой го е взел. Веднага звъннах на Деси Ангелова и тя беше учудена, тъй като никой не беше й споделил за това нещо. Думите й бяха „ Добре, Стефи, остави. “ Приехме го. Отидохме на Балканиадата и към този момент на връщане аз разбирам напълно друга истина – че нещата не са по този начин, както са ми били показани. Г-н Минчев не знаеше за това нещо, не беше осведомен с цялата обстановка. Коментирала съм я с него и в последна сметка в действителност излиза, че това е направено зад тила на Треньорската комисия и най-много на старши треньора. Дори и Деси Ангелова не е запитана за сходно нещо, а тя ми гласоподава цялостно доверие. Не знам на какво се дължи това и нямам пояснение. Ясно е и от това, което господин Минчев споделя, че някой си прави произволи и си иззема функционалности, които не е придобил, а някой му ги дава. Пак споделям обаче – не си депозирам оставката поради това. Напускам заради персонални аргументи “, съобщи Стефка Славова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР