Стефи Стаменова е наричана Българската Шехерезада. Причината за това е,

...
Стефи Стаменова е наричана Българската Шехерезада. Причината за това е,
Коментари Харесай

Българската Шехерезада: Не употребявайте тези думи и няма да боледувате повече

Стефи Стаменова е наричана Българската Шехерезада. Причината за това е, че тя има специфична заложба, обвързвана с гласа й. Тя открива дарбата си с помощта на непозната жена, още когато е на нежната възраст от 23 години. Тогава тя се среща с тази непозната, която й предсказва, че: „ Ще те слушат доста хора. Ще стоиш нависоко и ще приказваш на микрофона. Твоят глас е целителен. Ще лекуваш с него хората “. Тогава тя не обръща изключително внимание на думите на дамата, само че по-късно открива, че в действителност тя е била напълно права. Тя построява сполучлива кариера у нас точно с помощта на гласа си. Започва работа в радио, а по-късно отпътува за Англия, където продължава да се изхранва, с помощта на гласа си.

Изнася многочасови семинари, а всички присъстващи са като опиянени от гласа й и не могат да откъснат очи от нея, до момента в който приказва. Тя споделя, че от една страна човек постоянно би трябвало да е положително надъхан, тъй като по този начин провокира да му се случват хубави неща. От друга страна, тя е уверена в силата на думите, които изричаме. Според нея думите могат както да ни излекуват, по този начин и да ни разболеят. Ето какво споделя Българската Шехерезада за думите, които употребяваме: „ Ако хората, които ги употребяват, знаят каква мощ крият, ще боравят с тях, като че ли вървят покрай рискова бездна. Когато човек се научи да употребява по-позитивни изрази, той става по-балансиран и притегля в живота си хора като него. А какво вършим ние? Дори когато желаеме да кажем, че нещо ни харесва, използваме думи като „ трепач “, „ палач “, „ ужасно “, „ брутално “. И изреченото се връща при нас като бумеранг “.

Енергията ни е другото, което съгласно нея е доста значимо, с цел да бъдем здрави и щастливи.

Ето какво споделя тя за нея: „ За да пристигна даден човек при мен, значи е усетил интуитивно, че мога да му оказа помощ. Не бих могла да го отхвърля поради силата му. А и това каква сила чувствам у него, зависи от личната ми настройка. Защото хората против нас са отражение на личните ни мисли и усеща. Мои познати са ми казвали, че заставайки против мен, и най-трудните характери стават по-меки от памук. Както народът е споделил: „ Блага дума стоманени порти отваря “. Трябва да виждаме хората като равнопоставени, тъй като всички ние имаме една обща сила. Ако ти изпитваш злоба и завист, това се отразява на всички нас. Трябва да се научим да прощаваме, само че първо на себе си. Прекарваме цялото време в този живот със себе си, по тази причина е добре да се обичаме “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР