Стефанос Циципас излезе с интересно предложение на една от пресконференциите

...
Стефанос Циципас излезе с интересно предложение на една от пресконференциите
Коментари Харесай

Осака: Щом Циципас иска жените да играем 5 сета, то нека той да играе 9

Стефанос Циципас излезе с забавно предложение на една от конференциите си на Мастърса в Маями и провокира много отрицателни реакции по собствен адрес от колежките си. Световният номер пет разяснява, че женският тенис също би трябвало да одобри петсетовите мачове в шампионатите от Големия Шлем, с цел да бъде справедливо равното възнаграждение по полове в този вид съревнования. Повечето състезателки обаче не одобриха по никакъв начин добре тази вербална офанзива против тях и даже Каролина Плишкова се подигра с гърка в обществените мрежи, а Наоми Осака също не пропусна да показа мнението си по тематиката пред медиите:

" А той желае ли да играе 9 сета? Ако се опита да удължи моите мачове, то аз ще опитвам да направя същото с неговите. Този човек е доста занимателен. Не знам какво да кажа. Смятам, че това би трансформирало радикално структурата на тениса. Вероятно всички ще стартират да упражняват по друг метод и още куп други неща от този вид, а и сигурно ще отнеме доста дълго време, до момента в който се предприеме сходна стъпка. Става въпрос за мъж, който приказва за женски спорт, тъй че надали ще се стигне до някаква смяна и не ми се коства редно Циципас да разяснява тематиката.

" Не желая да бъда груба, само че дамите в тениса се трудят също толкоз крепко и не сме се появили от нищото, целейки просто да получаваме същите пари като мъжете. Имаме забележителни фигури от ранга на Били Джийн Кинг и сестрите Уилямс, които са извоювали тези права за нас и не трябва да бъдем омаловажавани. В момента разполагаме със страхотни млади звезди, започвайки от Ига Швьонтек, която ще оглави международната класация на единствено 20 години. Не би трябвало да забравяме и Коко Гоф, а точно тези девойки са способни да пълнят най-големите кортове в света. Интересът на публиката е най-важното нещо в нашия спорт и WTA прави страхотна работа в маркетинговия департамент " - приключи някогашната номер едно.

Източник: Eurosport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР