Стефанос Циципас и Даниил Медведев имат дълга история на своето

...
Стефанос Циципас и Даниил Медведев имат дълга история на своето
Коментари Харесай

Битка на гладиатори: Непоклатим Циципас пречупи Медведев и го отстрани от Финалите в Торино!

Стефанос Циципас и Даниил Медведев имат дълга история на своето съревнование, почнала още през 2018-а година. Въпросният дуел на Мастърса в Маями обаче слага начало и на тяхната омраза, която бива подбудена от обстоятелството, че при поздрава на мрежата гърка назовава своя конкурент " ши*ан руснак ", след което двамата едвам не стигат до физическа разпра. 

През днешния ден те се изправиха един против различен за 11-и път в борба за оцеляване в тазгодишното издание на Nitto ATP Finals. Подобно на дуела им от Мастърса в Синсинати през лятото, през днешния ден гъркът показва качествата си в нападателен проект и съумя да пречупи първенеца от 2019-а година, налагайки волята си в поредни сетове - 6:4 7:6(11) 7:6(1). 

От самото начало на срещата балканецът демонстрираше удивително самообладание в продължителните замени от дъното на корта, като последователно успяваше да трансформира контраофанзивата в офанзива и да дочака верния миг, в който да пласира печеливш удар. Той чудесно се възползваше от защитната позиция на Медведев, с цел да навлезе в корта и да приключи с воле, като по този метод съумя да си завоюва преднина от ранен пробив, която след това доразви до 5:2. Същевременно гъркът бе покрай съвършенството от линията за начален удар и без да разреши противникът му да доближи до нито един брейкбол, излезе напред в общия резултат.

Във втората част международният №3 продължи да бъде по-агресивният от двамата състезатели, само че с течение на времето руснакът стартира да се приспособява все по-добре към настъпателната игра на своя противник и да поддържа паритета в геймовете. Освен това той стабилизира представянето си от сервис и държеше Циципас надалеч от благоприятни условия за пробив, като по този метод съумя да докара нещата до тайбрек. Той се трансформира в същинска гладиаторска борба, по време на която двамата разпростряха цялостния си механически боеприпас и се надпреварваха кой ще направи по-зрелищно отиграване. В последна сметка по-стабилен се оказа някогашният №1, който съумя да отрази цели 3 мачбола и да вкара конфликта в трети съдбоносен сет.

Там борбата продължи да бъде извънредно равностойна, само че Медведев първи съумя да пречупи съперника и да си завоюва задатък от пробив и 5:3. Сервирайки за крайния триумф обаче, руснакът се поддаде на напрежението и разреши на противника си да овладее самодейността, с помощта на което Циципас се върна в мача и изравни за 5:5. Последва нова серия от безапелационно извоювани подавания от двамата сервиращи, заради което този толкоз оспорван дуел, изпълнен с първокачествен тенис, бе решен в тайбрек. В него обаче преимуществото бе напълно на страната на балканеца, който надиграваше съперника си по всеки един индикатор и небрежно си построи преднина от 6:0, като напълно скоро можеше да вдигне триумфално ръце, откакто материализира своя пети мачбол.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР