Стефанос Циципас е изключително доволен от победата си в пет

...
Стефанос Циципас е изключително доволен от победата си в пет
Коментари Харесай

Циципас след гладиаторската битка: Фокусирах се върху всяка една топка

Стефанос Циципас е извънредно удовлетворен от успеха си в пет сета против Тейлър Фриц в четвъртия кръг на Откритото състезание по тенис на Австралия в понеделник. Гръцкият представител изоставаше в сетовете, само че реализира популярен поврат.

"Просто се концентрирам върху построяването на модели и конструкция на играта. Фокусирах се върху всяка една топка. Опитвам се да диктувам разиграванията и да виждам в идващия миг. Какво би се случило по-късно, в случай че направя избрани неща? Когато играя шах, също някак се изгубвам в играта и е прелестно да мога да се разгръщам толкоз доста и да бъда на вярното място в избрания миг. В такива мигове като че ли времето се забавя ", съобщи 23-годишният Циципас пред „ Евроспорт “.

Той ще се опита да доближи за трети път в кариерата си до полуфиналите в Мелбърн. В идната фаза гръцкият тенисист ще се изправи против Яник Синер.

"Петият сет беше моментът на мача, в който нещата станаха в действителност напълно физически. Бях подготвен да положа доста старания за всяка една топка и да го накарам да работи във всяко разиграване. Синер ще бъде още едно мъчно затруднение. С верния метод на мислене възможностите ми са много положителни ", сподели още Стефанос Циципас.

"It's too good to be true! "

Stefanos Tsitsipas pays tribute to the Melbourne crowd for supporting him in his fourth-round win ❤️ |
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР