Стефан Янев: Това е една огромна и неописуема трагедия, която

...
Стефан Янев: Това е една огромна и неописуема трагедия, която
Коментари Харесай

Политически реакции за катастрофата на Струма: Неописуема трагедия

Стефан Янев: Това е една голяма и неописуема покруса, която ни раздруса

Изказвам най-дълбоки съчувствия и съболезнования към околните на починалите в злополуката на автомагистрала " Струма ". Това е една голяма и неописуема покруса, която ни раздруса. Българската страна реагира допустимо най-бързо и предприе всички нужни дейности за следствието на този ужасяващ пътен случай, довел до гибелта на 45 души. Същевременно се поставят нужните грижи за оживелите. Това написа служебният министър председател Стефан Янев във връзка на зверската злополука.

" В момента дейностите са в ръцете на следствените органи. Когато бъде направено нужното, ще може да се разяснява евентуалната причина, довела до толкоз жертви. Нека оставим проверяващите органи да си свършат работата.

Държавните органи са мобилизирани, Министерството на вътрешните работи е подхванало ограничения за организация на придвижването по автомагистрала " Струма ". В следствие деликатно би трябвало изведем верните поучения от този драматичен случай, с цел да не позволяваме отсега нататък сходни нещастия ", съобщи още Янев.

Към момента единствената ясна информация е, че рейсът с жертвите и потърпевшите е с регистрация от Република Северна Македония. В тази връзка в ранните часове на деня разговаряхме с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев.

Като държавно управление ще предприемем всички нужни дейности за справяне с нещастието, съобщи служебният министър председател.

Президентът Румен Радев показва съболезнования на президента Стево Пендаровски във връзка злополуката на автомагистрала " Струма "

От името на българския народ и от свое име президентът Румен Радев показва най-искрени съболезнования на фамилиите и околните на починалите жители на Република Северна Македония, както и вяра за бързо възобновяване на потърпевшите при злополуката.

В този тежък миг България и Република Северна Македония споделят обща тъга, взаимност и съпричастност. Десетките животи, които бяха изгубени, са непрежалима загуба за нашите приятелски страни, е позицията на Румен Радев.

Българският държавен глава приканва виновните институции да открият аргументите, довели до тежкия пътнотранспортен случай, както и за оказването на своевременна поддръжка за оживелите при злополуката.

Бойко Борисов: Черни 24 часа за България!

Черни 24 часа за България! 9 души починаха при пожар в село Рояк. 45 жители на Северна Македония изгубиха живота си в горящ рейс и злополука на автомагистрала " Струма ". 254 жертви от Ковид 19.

Съболезнования на околните им. Бог да елементарни всички!, написа във фейсбук водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Преди минути разговарях по телефона с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Поднесох съболезнования за починалите жители на страната му при случая на автомагистрала " Струма ". Вярвам, че способените институции навреме ще открият аргументите за случая. Уверих го, че потърпевшите, които са настанени в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ", ще получат най-качествените медицински грижи ", написа още Борисов.

Целият екип на " Продължаваме Промяната " изрича своите най-искрени съболезнования на околните на починалите при този нечовечен пътен случай. Тази неописуема човешка покруса не трябва да бъде политизирана, само че сигурно би трябвало да бъде разследвана и резултатите от това следствие да бъдат обществено оповестени във допустимо най-кратък период. Това се показва в изказване до медиите на политическата групировка.

" Длъжни сме освен да разберем аргументите за случилото се, само че и да създадем всичко по силите ни сходни нещастия в никакъв случай повече да не се случват. Съвещанията на плануваните за днешния ден експертни групи по основаване на съдружно държавно управление ще стартират с едноминутно безмълвие в памет на починалите. Обезпечаването на пътната сигурност и опазването на човешкия живот ще бъдат същински приоритет на идващото ръководство ", допълват от пресцентъра на " Продължаваме промяната ".

Лидерът в оставка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също изрече съболезнования във фейсбук.

" Страшна покруса. Съболезнования на фамилиите и околните на починалите ".

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов: Ние сме братя и болката ни е обща

Ужасяващо, тежко и неясно. Не намирам думи, с които да изкажа тъгата и болката си от страшния случай на автомагистрала " Струма " преди часове. 45 души, измежду тях и невръстни деца, си отидоха от този свят по нечовечен метод. Наши братя и сестри от Македония.

Бог да ги елементарни!

Така изрази скръбта си водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов във връзка трагичния случай с македонски рейс на Автомагистрала " Струма ".

Каракачанов изрича откровените си съболезнования на околните и роднините на жертвите и на цяла Македония. В този миг би трябвало да сме дружно повече от всеки път. Ние сме братя и болката ни е обща, споделя той.

Като човек и като водач на Вътрешна македонска революционна организация приканвам за примирение, съпричастност и единство, с цел да преодолеем скръбта си, споделя още Красимир Каракачанов.

Атанас Пеканов: Трудно се намират подобаващи думи

" Трудно се намират подобаващи думи в сходен миг. Бих желал да поднеса дълбоки съболезнования на околните на жертвите от двете големи нещастия в последните часове. Задачата на страната в този момент е да се погрижим за оживелите, да окажем подпомагане и поддръжка на околните на умрелите и да подсигуряваме обективно, бързо и качествено следствие ", написа във фейсбук и вицепремиерът Атанас Пеканов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР