Стефан Янев-лидер на коалиция Български възход“, водачът на листата от

...
Стефан Янев-лидер на коалиция Български възход“, водачът на листата от
Коментари Харесай

Стефан Янев, Петър Първанов и Румен Петков се срещнаха с представители на бизнеса в България

Стефан Янев-лидер на коалиция „ Български напредък “, лидерът на листата от 14-ти МИР Перник Петър Първанов, ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков и столичният ръководител на АБВ Христо Колев се срещнаха и разговаряха с представители на Българската стопанска камара.

Тук бях и Васил Велев-председател на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България, Цветан Симеонов-председател на УС на БТПП и ръководител на УС на Сдружение GS1 България.

Като хазаин на срещата Добри Митрев – ръководител на УС на БСК показа вижданията и целите на Асоциация на организациите на българските работодатели. Той  приказва за бизнес средата в страната, образованието и пазара на труда, европейски политики и вложения, като акцентира на националните цели. Специално внимание отдели на енергетиката и по този начин наречения „ зелен преход “.

„ Аз считам, че от един отворен разговор и прям звук успяхме да заменяем отзиви по много  тематики, които са  от съвместен интерес, съгласно мен и както виждам и вашето отношение и вие смятате по този начин малко или доста “, съобщи след  полемиката водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев и добави: „ Това, което говорихме по  обособените тематики, което касае и целите на  съответните организации, ние го споделяме и най-важното, което е за мен, че намираме общ език и платформа за бъдещи дейности. Този вид срещи, обмяна на експертно мнение, обмяна на хрумвания по какъв начин да се вземат решение проблемите и на бизнеса и на жителите е вероятен и би трябвало да продължим да го вършим и от позиция на обстановката, която е сега и от гледна точка  на бъдещо присъединяване на коалиция “Български напредък “ в парламентарния живот, в изпълнителната власт и където и да се намираме като политическо равнище. Най-важното, което споменахме и се съгласихме тук на тази среща-трябва да се държим в политическата част на представянето на българските политици, не като политици, а като държавници. Да се стремим да построяваме държавници, които гледат над мандата в средносрочен, дълготраен интервал от 10-15 години, “ акцентира Стефан Янев. По думите му е важно  всяка една от тематиките, които дискутираха през днешния ден е добре да има вероятност и да се знае, че решенията се търсят в дълготраен небосвод и  стабилно, както за бизнеса, по този начин и за жителите. „ Имаме хрумвания и механизми по какъв начин да продължим съдействието и за напред, “ добави още Стефан Янев.

Водачът на листата на “Български напредък “ в Перник Петър Първанов подчертава върху нуждата от последователност в ръководството на страната, както и върху неотложността на намирането на решение на стратегически въпроси, какъвто е въпросът с енергийното застраховане на бизнеса и семействата, както и оправянето с финансовата неустойчивост.

Румен Петков акцентира нуждата от вдишване на лична отговорност за рецесията до която бе доведена страната ни в последните месеци и следствие на злоупотребите с власт, довели до нея.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР