Стефан МАРКОВ, Novinite.bgКоалицията между ПП-ДБ бе приета не особено охотно

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bgКоалицията между ПП-ДБ бе приета не особено охотно
Коментари Харесай

"Умнокрасивитетът" чака отговори: Защо клекнахме пред Бойко, за какво ни е уйдурма с ГЕРБ? Мълчанието невинаги е злато

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Коалицията сред ПП-ДБ бе призната не изключително драговолно от най-твърдите ядра на двете обединения. С някои изключения обаче те си замълчаха. В името на това на парламентарния избор да бъде извоювана наложително първата позиция и след това точно Продължаваме промяната и Демократична България да задават модата в политическия живот. Да, но не, както се споделя постоянно у нас. Коалицията не съумя да пребори ГЕРБ-СДС и се задоволи с второто място. Извиненията бяха добре заучени - изборите не били единствено машинни, датата не била подобаваща за вървене до урните, имало фалшификации, листите били редени с парашутисти и впрочем.

Хардлайнерите в Политическа партия и Демократична България небрежно се помириха с ситуацията и насочиха напъните си към това да не се позволява уйдурма с ГЕРБ. Да няма и умисъл за коалиция с Бойко и сие и да се върви наесен на локален избор с почтени души и неоцапани ръце.

Всичко това бе чуто и подето от водачите - Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов. Те бяха непреклонни - няма да клякат пред мафията и ГЕРБ, разгласих го публично и се окъпаха в овации. И по този начин до оня ден. Изведнъж нещо се случи - напън от чужбина ли е в основата, неочакван промисъл за политически разсъдък ли е, щение за власт ли е или просто едното, по-либерално крило, съумя да се наложи над другото...

Каквото и е стана ясно е едно - гласоподавателите ( б.р.сред, които и авторът) на " умните и красивите " се нуждаят от отговори. От пояснения. От това водачите да се покажат от дупките и да кажат гласно защо иде тирада. В обществените мрежи ври и кипи, хората, които са дали вота си за ПП-ДБ не желаят и да чуят за ротационен принцип с ГЕРБ-СДС в ръководството. Популярни лица, отпаднали от листите, елементарен електорат, всички са в трепетно очакване за пояснения.

Хубавото на Продължаваме промяната Демократична България, Зелено придвижване и другите в обединението им, за разлика от останалите партии, е, че умеят да влизат във вътрешен разговор, да се вслушват. Да посочват нещата с същинските им имена. Да стигат до истината посредством от време на време непопулярни решения. Доказвали са го през годините, въпреки това да е носило негативи след това в урните. И в този момент е назрял моментът Христо, Кирил, Асен, в случай че щете Манол, Елисавета или Божидар Божанов да не мълчат, щото горчи. Мълчанието не всеки път е злато!

ПРЕДОСТАВЯМЕ НА ВНИМАНИЕТО Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ И ЧАСОВЕ, КОИТО ОБРИСУВАТ НАСТРОЕНИЯТА СРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ, АКТИВА НА ПП-ДБ И КАТО ЦЯЛО НА ХОРА " ВДЯСНО ":
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР