Стайните растения не само правят интериора на дома значително по-уютен,

...
Стайните растения не само правят интериора на дома значително по-уютен,
Коментари Харесай

5 полезни стайни растения, които овлажняват и пречистват въздуха

Стайните растения освен вършат интериора на дома доста по-уютен, доста от тях усъвършенстват и качеството на въздуха в пространствата. Експертите назоваха модерните и обичайни цветя, известни със своите потребни свойства като пречиатване и навлажняване на въздуха в дома.

1.       Монстера
Tри съществени правила за грижа за стайните растения през студения сезон
Много стайни растения са в положение да се приспособяват до известна степен към съществуващите условия. Въпреки това техните притежатели тр...

Това цвете с огромни листа закупи особена известност в последните години. Външният му тип обаче не е единственото му преимущество. Монстера също по този начин е в положение да овлажнява въздуха в помещението, което е изключително значимо през отоплителния сезон. За да получите оптимален резултат, би трябвало да поставите няколко растения в целия апартамент, а самото цвете би трябвало постоянно да се полива и пръска с разпръсквач.

2.       Дифенбахия

Сортовете дифенбахия, които порастват и стават като палми, ще ви оказват помощ да извършите интериора моден. Растението е най-популярно измежду хората, страдащи от белодробни проблеми. Освен това, то е в положение да пречиства въздуха от токсичните ксилен и толуен, споделят специалисти.

3.       Филодендрон

Разперените филодендрони са много лесни за развъждане, само че главният бонус ще бъде овлажненият въздух в дома ви. За да извършите това, също е нужно да поставите няколко саксии с цветя едновременно и е значимо да напръскате самите растения щедро.
Как да си отгледаме коледниче у дома
Коледничето е красиво стайно растение, което има нежни цветове и хората с тях. Можете да го срещнете и като коледарче, защото цъфти п...

4.       Хлорофитум

Хлорофитумът може да пречиства въздуха. Такива растения постоянно се назовават ​​ " фито филтри " поради способността им да всмукват най-финия прахуляк и нездравословните микроорганизми от въздуха. До известна степен, даже може да се каже, че го дезинфекцират. Когато се грижите за растението, е по-добре да не бършете листата - те са доста нежни и елементарно могат да бъдат засегнати.

5.       Подправки

Всички билки се смятат за здравословни. Освен това, с цел да ги отглеждате вкъщи, не са ви нужни специфични градинарски умения. Мента, розмарин, босилек, магданоз могат да се отглеждат без изпитание в саксии вкъщи. Най-благоприятният интервал за това е от март до октомври, само че даже през зимата те няма да умрат. Ще са отлично допълнение за кухнята ви и постоянно ще имате на разположение пресни подправки, когато готвите.

Преди да се запасите с някои от изброените нагоре растения, разучете какви са изискванията, при които те виреят най-добре и ги осигурете. Ако не сте сигурни, че ще можете да се грижите за тях, по-добре не се захващайте.
Цветята, които би трябвало да имате у дома за по-чист въздух
Смог пробива през прозорците? В битката с токсичните съединения потърсете помощта на растенията. Ето растения за филтриране на въздуха...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР