Става все по-трудно от всякога да оставим настрана телефона и

...
Става все по-трудно от всякога да оставим настрана телефона и
Коментари Харесай

възможният дигитален детокс на нашето време

Става все по-трудно от всеки път да оставим настрани телефона и устройствата, които ни придържат в цифровата паралелна реалност. Макар доста от нас да работят в такава среда и това да е естественият тип работа, би трябвало да признаем, че зависимостите от цифровите устройства освен са факт – те крадат живота ни минута по минута, отдалечават ни от околните и значимите за нас неща и в един миг се усещаме дистанцирани, изгубени и отровени.

В подобен миг е пристигнало време за цифров детокс, който от ден на ден филми стартират да ползват за да сближат екипите и да подобрят менталното здраве на хората.

Британската компания Salesforce предлага услугата „ цифров детокс “ като тип отмора за 10 дни без технологии във френски полинезийски курорти. За дребна група хора отводът от  устройствата е постижима фантазия, само че за множеството това е доста мъчно и съвсем невероятно. Дигиталния детокс изисква съвсем напълно нов вид отмора - без екрани, тв приемници, обществени медии и видео конференции за няколко дни. Целта е да се понижи напрежението или безпокойството и хората да се свържат с природата и околния свят, който първоначално физически и доброжелателен.  

Въпреки че няма научно потвърдени изгоди от цифровия детокс, това става все по-търсен тип отмора от цифровата метавселена.

Днес подобен тип отвод от живот с устройствата е доста по-труден за осъществяване по отношение на 2012 година, когато откривателите за първи път използваха термина „ цифров детокс “. Екраните и тогава бяха значими, даже със зараждащите се версии на приложения и обществени медии, само че през днешния ден повече от всеки път е невероятно животът ни да се откачи от технологиите – включително извършване на покупки, информиране, другарство, информации, препращане на данни и документи, фотоси, запаметяване на друга информация, разнообразни аудио и видеозаписи с практична цел, заплащания, банкови интервенции – виждате ли – всичко това през днешния ден е огромно улеснение, само че дали в действителност ни пести време? И дали не е противоположното – краде времето, а и незабелязано и парите ни?

Как да започнете цифровия детокс през 2023 година?

Освен да избягате в отдалечената пустота за няколко дни без телефон, специалистите споделят, че цифровия детокс е вероятен за множеството хора. Най-големият смут на множеството хора, е че

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР