Статутът на Фабрицио Вердум като един от най-добрите ММА бойци

...
Статутът на Фабрицио Вердум като един от най-добрите ММА бойци
Коментари Харесай

Фабрицио Вердум с доминантна победа над Марчин Тибура в UFC Сидни

Статутът на Фабрицио Вердум като един от най-хубавите ММА бойци в тежка категория се удостовери през миналата вечер.

Вердум надви над поляка Марчин Тибура с много преобладаващо съдийско решение (50-45, 50-45, 49-46) в главното борба на провелото се нощес събитие на Ultimate Fighting Championship в Сидни, Австралия.

Мощният муай-тай на Вердум - изключително коленете му - направиха разликата в мача. Бразилецът сполучливо пласираше комбинации от удари по време на всичките пет рунда и на няколко пъти съвсем съумя да смъкна своя конкурент на земята, само че Тибура сподели добра брадичка и съумя да се задържи в срещата.

След края на срещата Вердум, който е някогашен първенец на UFC в тежка категория, съобщи, че към този момент е заслужил нов късмет да се бие за купата и това може да се окаже изцяло правилно.

"Сигурен съм, че към този момент съм заслужил шанса си. Не става въпрос единствено за последната ми победа. Аз съм победил хора като Фьодор Емелианенко, Кеин Веласкес, Минотауро Негейра. Имам своята история. Бие се в продължение на 20 години. Напълно съм заслужил шанса си ", съобщи Вердум.

Вердум (23-7-1) влезе в клетката и преди пет седмици, с цел да победи Уолт Харис посредством захват за отричане в първия рунд на борбата им в UFC 216. В онази вечер "Вай Кавало " очакваше да се изправи против Дерик Люис, само че Люис се отдръпна от срещата в деня на борбата поради травма в гърба и Харис зае неговото място с предупреждение от единствено няколко часа. С това си решение Вердум избави събитието и в този момент чака от UFC да му се отблагодарят за това.

С изключение на много спортната загуба от Алистър Овърдийм в UFC 213 през юли, Вердум не е усещал усета на провалянето от май 2016-та година, когато загуби от Стипе Миочич в борба за купата в UFC 198.

Тибура (16-3), който е кандидат в Топ 10 в тежка категория, бе в серия от три следващи победи и единствено една загуба под банера на UFC. Последната победа на Тибура бе над ветерана Андрей Арловски в UFC Сингапур през юни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР