Статистически японците са най-големите дълголетници в световен мащаб. Но къде

...
Статистически японците са най-големите дълголетници в световен мащаб. Но къде
Коментари Харесай

Доказано: Защо японките никога не надебеляват и живеят най-много

Статистически японците са най-големите дълголетници в международен мащаб. Но къде се крие повода по тази причина? Защо дамите от Япония са приети, че са с най-стройните тела в целия свят? А виждали ли сте в действителност дебела японка? Има, несъмнено. Но е всепризнато, че това е извънредно рядко събитие.Основната загадка японките да са най-елегантни що се отнася за килограмите е храната, която обичайно употребяват като ориз, риба, плодове и зелен чай. Освен това храната постоянно им е прясна, а не застояла. Винаги отбират периода на валидност и не вършат никакъв компромис в това отношение.

Ритуал за японците е бавното хранене на драго сърце на дребни порции, които не натоварват стомаха, а в противен случай – карат го да работи още по-активно. В менюто им пържените ястия са изключение, натъртва се на готвенето на пара и грил, а оризът те употребяват вместо самун. Здравословният метод на живот на японците ги слага на челна позиция от народи, които не се нуждаят от здравословни диети. Самата просвета на хранене на дребните дръпнати човечета, е ключът към дълголетието им и стройната фигура на японските дами.

Разбира се, порциите не са огромни при цялото това многообразие. Рибата е не по-голяма от бонбон – и по този начин наподобява, увита във водорасли и деко­рирана с хайвер. Скаридата е една-единствена, мисото е „ малко, само че качествено “. В японските учебни заведения обядът съдържа 10 г месо или риба. При нас порциите са най-малко 10 пъти по-големи. В Япония храната би трябвало да е разнообразна освен на усет, само че и на външен тип. Цветовете на обособените съставки хармонират съвършено, всяко ядене е поднесено като произведение на изкуството. Пилето е обгърнато с листа от зеле, в близост има красиво нарязани зеленчуци, като цветни акценти са разпръснати кълнове или цветове. Просто не смееш да развалиш тази хубост. Не можеш да изгълташ всичко небрежно и в това е едно от преимуществата на японска­та кухня – бавното хранене е здравословно, само че и усещаш всичко по-интензивно, просто разбираш по кое време си се наситил и спираш.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР