Стартират санирането на още един блок, с което Пловдив се

...
Стартират санирането на още един блок, с което Пловдив се
Коментари Харесай

Още един блок в Пловдив с нова визия, става енергийно ефективен

Стартират санирането на още един блок, с което Пловдив се бори за по-енергийно ефикасна и осъвременена среда на живот. Днес бе дадена символичната първа копка на плана, а след близо две години пловдивчаните от бул. „ България “ 47-49 ще живеят на място със напълно друга визия.

„ Това е методът да се усъвършенства животът на хората в Пловдив и в частност в този блок. Да имаме енергийна успеваемост, която ще докара до спестовност на средства за електрическа сила и топлота. Това ще бъде идващото украшение в нашия регион “, съобщи кметът на „ Северен “ Стоян Алексиев. Той благодари на локалните, които са подкрепили концепцията за саниране на блока преди години, когато подписката белязала цялостна успеваемост.



На събитието участва и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

„ Дългоочакван миг настъпи. Всички сме вперили взор и чакаме санирането да се извърши в период и живеещите в блока да останат удовлетворени от работата. Повече от две години се борим за тази идея. В началото на 2020г. входирахме предложенията и бяха направени обследванията. Поради независещи от нас аргументи се отсрочи много дълго, само че успяхме да се преборим за плана. Надявам се бързо, безаварийно да приключим в период и всички да останат удовлетворени “, съобщи той.

Пламен Райчев добави, че се чака постъпването на още средства по „ Плана за възобновяване и резистентност “, с които да се кандидатства за обновяването и благоустрояването на още жилищни здания в града под тепетата.

Припомняме, че планът по програмата " Региони в напредък " е на обща стойност от близо 4 милиона лв., а срокът му за осъществяване е 30 месеца.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР