Стартирана е обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на

...
Стартирана е обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на
Коментари Харесай

Стартира обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив

Стартирана е публичната поръчка за построяването на Югоизточния обход на Пловдив, заяви Агенция " Пътна инфраструктура ". Индикативната стойност на поръчката е 750 хиляди лв., а срокът за осъществяване 21 месеца. Кандидатите могат да подават предложения до 7 януари 2021 година

С построяването на 4,8 км обходен път директният трафик, приближаващ от Автомагистрала " Тракия " и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив - Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от град Пловдив.

Трасето на обхода ще стартира в региона на пътен възел " Скобелева майка " при 98-ми км на път II-56, ще продължава съвсем паралелно на ж. п. линията и ще приключва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив - Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в построения през предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети.
 Шофьорите да бъдат деликатни, зове АПИ
Шофьорите да бъдат деликатни, зове АПИ

Очаква се сняг в Северна и Северозападна България

Новата пътна артерия ще усъвършенства доста директното прекосяване от общините Куклен и Асеновград към Автомагистрала " Тракия " и " Марица ", а оттова до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", като облекчи доста натовареното придвижване в град Пловдив.

В момента се организира и тръжната процедура за избор на реализатор на строителните работи. На 16 октомври т. година бяха отворени 12-те подадени предложения и работата на тръжната комисия продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР