Стартира реконструкцията на стадион Тодор Диев в Пловдив. Собственикът на

...
Стартира реконструкцията на стадион Тодор Диев в Пловдив. Собственикът на
Коментари Харесай

Стартира реконструкцията на стадион Тодор Диев в Пловдив

Стартира реконструкцията на стадион " Тодор Диев " в Пловдив. Собственикът на Спартак Динко Миленчев благодари на община Пловдив за съдействието по документите и увери кмета Здравко Димитров, че скоро Пловдив ще има ново спортно украшение.
Кметът от своя страна пожела безпроблемни строителни действия на компанията " Анверс конструкт ", която стартира с първия стадий - действия по актуалната естрада на стойност 220 000 лв., които би трябвало да бъдат приключени до края на 2021 година
В началото на идната година ще продължи работата по тази естрада и ще стартира построяването на новата северна естрада. Цялостната реорганизация на стадион " Тодор Диев " ще е на стойност 7,5 млн. лева
Ще бъде построено и видеонаблюдение, обхващащо всички входове и седящи места, както и зоната към стадиона.
Предвидени са 150 паркоместа +100 на мястото на двата изкуствени терена в първичния план.
Журналистите ще употребяват всички улеснения за работа, ще бъде построена и специфична зона за конференции по условие на БФС и ФИФА. Изцяло ще бъдат актуализирани съблекалните под сегашната естрада, като се планува лекарски кабинет и кабинет за допинг надзор. Ще бъде построен и музей, в който да се съхранява и излага историята на Спартак Пловдив.
Теренът ще бъде напълно осъвременен с нова поливна система.
До края на 2021 година ще се влагат 220 000 лв. в реорганизация на сегашната естрада, при започване на 2022 година ще се продължи с дейностите по тази естрада, както и ще се стартира създаване на бранш Б (от страната на ул. Кичево).
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР