Стартира реализацията на проекта за строителство на 7-ми и 8-ми

...
Стартира реализацията на проекта за строителство на 7-ми и 8-ми
Коментари Харесай

Стартира строителството на 7-и и 8-и блок на АЕЦ “Козлодуй”

" Стартира реализацията на плана за строителство на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй ”, разгласи министър председателят акад. Николай Денков при започване на държавното съвещание.

Дружеството, което ще дава отговор за процеса, ще получи 500 милиона лв. в допълнение, с цел да може да стартира договаряния с компаниите, които ще построят 7-и блок.

Очакванията са строителството и на двата нови блока да върви по едно и също време и да бъде приключено до 2-3 години. До 2033 година новите реактори би трябвало да проработят, осигурявайки обща мощ от 2300 мегавата.

По думите му със същото решение ще стартира подготовката за 8-и блок на атомната централа. " Зада вървят дружно и в границите на 2-3 години да бъдат подготвени и двата блока, които са нужни за енергийната система.Тяхната обща мощност е 2300 мегавата, с което надвишават мощността от 1760 мегавата на затворените от1-ви до 4-ти блок на АЕЦ-а. Технологията на тези реактори е неповторима в света. Тя разрешава да се трансформира мощносттаим два пъти в доста къс период, което е доста значимо за постоянното ръководство на енергийната система, когато влязат в деяние ", добави министър председателят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР