Старшият инспектор на NDA каза пред парламента, че според подадената

...
Старшият инспектор на NDA каза пред парламента, че според подадената
Коментари Харесай

Скандал в Уганда заради угояване на свине и пилета с лекарства за ХИВ

Старшият контрольор на NDA сподели пред Народното събрание, че съгласно подадената му информация, антиретровирусните медикаменти (ARV) са давани на животните за лекуване на африканска чума по свинете. Той удостовери, че за хората потреблението на храна с дребни количества ARV може да бъде рискова, защото може да докара до устойчивост към ARV и при възможна болест с ХИВ/СПИН, медикаментите може да не подействат. Това е необикновен риск в страна, в която съгласно Организация на обединените нации 1.4 милиона души живеят с вируса на ХИВ/СПИН.

Говорител на NDA обаче отвърна, че работата на организацията е да контролира медикаментите, а не храните за животни и означи, че при риск за здравето на хората, обществеността е щяла да бъде предизвестена.

Неотдавнашно проучване на Колежа по здравни науки при Makerere University, най-старият и влиятелен университет в Уганда, откри, че от тестваните количества, над 35% от пилешкото и 50% от свинското месо съдържат следи от ARV. Според изследването, животновъдите дават антиретровирусни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР