Италианската министърка на туризма Даниела Сантанке стана обект на разследване

...
Италианската министърка на туризма Даниела Сантанке стана обект на разследване
Коментари Харесай

Разследват министърка на Мелони за измама по време на COVID

Италианската министърка на туризма Даниела Сантанке стана обект на следствие по съмнения в машинация, осъществена по време на коронавирусната пандемия в Италия, която е нанесла ущърб на страната, съобщи Франс прес.

Политици от опозицията желаеха незабавно оставката на министърката, която е авторитетен член на партията на премиерката Джорджа Мелони " Италиански братя ".

Прокуратурата в Милано е поискала следствието против Сантанке и други лица, както и против две подразделения на прес групата " Визибилия ", в която Сантанке е имала акции по времето на пандемията.

Разследването се води поради хипотетична машинация в ущърб на Националния социално-осигурителен институт. Става дума за нередности по отношение на 13 чиновници на подразделенията на компанията, които са били пуснати в по този начин наречения механически отпуск, при което страната би трябвало да изплаща помощи на тези хора.

Всъщност чиновниците са траяли да правят работата си, а посредством хипотетичната лъжлива скица компанията е получила публични средства, предопределени за компании в затруднено състояние поради пандемията, предава Българска телеграфна агенция.

Сантанке продаде акциите си във " Визибилия ", когато беше назначена за министър в кабинета на Мелони през октомври 2022 година Министърката споделя, че не е направила нищо неправилно.

Срещу нея към този момент имаше избор на съмнение в Народното събрание, само че той беше несполучлив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР