Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо изрази задоволството си

...
Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо изрази задоволството си
Коментари Харесай

Ди Франческо: Отвърнахме подобаващо на критиките, но трябва да бъдем по-постоянни

Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо изрази задоволството си от представянето на тима при успеха с 3:0 над ЦСКА Москва на " Олимпико " в срещата от третия кръг в група " G " на Шампионската лига.

С триумфа италианците събраха 6 точки и се изравниха с Реал Мадрид на върха на класирането, а момчетата на Ди Франческо се оправдаха пред почитателите си за домакинската загуба с 0:2 от СПАЛ в калчото в събота.

" Това е Рома в сегашния миг. Срещу СПАЛ изиграхме положително първо полувреме, само че загубихме. Срещу ЦСКА Москва започнахме мъчно, само че в края спечелихме безапелационно. Имаше доста неща, от които не бях удовлетворен в мача против СПАЛ. В много моменти ни липсваше централизация, а във футбола не можеш да си позволиш да сваляш гарда. Доволен съм от метода, по който реагираха момчетата и дадоха отговор на рецензиите. ЦСКА имаше добра връзка сред линиите, само че ние намерихме ритъма си, доминирахме в огромни интервали от срещата, направихме хубави неща на терена, създадохме много положения.

* 150 appearances for #ASRoma
* 80 goals for Roma
* 3 appearances in the Champions League this season
* 5 goals in the #UCL this season
* First scorer of the Champions League this season
* 320 goals total in career * This is Edin Deko@EdDzeko #RomaCSKA pic.twitter.com/KqPCYH0c5V
— Edin Deko 9- Fans (@dzeko_diamond) 23 октомври 2018 година Победата постоянно и радваща, само че тези три гола не вземат решение кой знае какъв брой. Проблемът е, че от време на време, когато срещнем компликации, не съумяваме да се оправим. В този мач имахме решение за всичко, което ни предложи противника. Но най-важното за нас е да намерим постоянството, а с успехите ще пристигна и самочувствието. Надявам се този триумф да бъде стартова точка за нас.

Трудно е да обясня за какво нещата не ни се получават в италианското състезание, само че този положителни европейски мачове сигурно ще ни оказват помощ. Ако желаеме да бъдем водещ тим, би трябвало да играем еднообразно добре против всеки противник. За мен тази победа не е задоволително, тъй като в неделя имаме различен мач, който също би трябвало да спечелим. Искаме да побеждаваме във всяка среща, само че първата ни цел в Шампионската лига е да преминем групата. В Москва няма да бъде елементарно, тъй че първо би трябвало да мислим за класирането ", сподели Ди Франческо.

Той засипа с похвали нападателя Един Джеко, който се отличи с два гола и асистенция за триумфа над съветския противник.

" Джеко е страховит. Той вкара два гола, само че не е единствено това. Той работи крепко за тима, смъква топки към съотборниците си, отваря пространства, прави асистенции. Освен това е страховит експерт и постоянно се готви извънредно съсредоточено за всеки мач ", сподели Ди Франческо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР