Старши-треньорът на Рилски спортист сподели, че е очаквал труден мач

...
Старши-треньорът на Рилски спортист сподели, че е очаквал труден мач
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: Очаквах труден мач, защото Левски имат добри и опитни състезатели

Старши-треньорът на Рилски състезател показа, че е очаквал сложен мач против Левски. от Националната баскетболна лига за мъже.

" Очаквах сложен мач. Най-вече, тъй като Левски имат положителни и опитни състезатели, които са потвърдени. В последните няколко мача имат наместена ротация, в която всеки си знае ролята и има задоволително игрово време. Центърът им прави също сериозна разлика. Днес успяхме да го лимитираме, изключително през второто полувреме. Иначе започнахме неприятно мача - меко в отбраната. Истината е, че имахме задоволително отворени стрелби през първото полувреме, които нормално вкарваме, само че през днешния ден нямахме този късмет. Така се получи равностойно първо полувреме. Разликата като цяло е, че в първото Левски ни вкара 44 точки, а във второто 29. Просто играхме много по-добре през второто. В четвъртата част сме позволили единствено 13 точки, а сме отбелязали 29 ", разяснява Людмил Хаджисотиров.

Старши треньорът на Рилски състезател съобщи, че е удовлетворен от състезателите си.

" Имаше навременно положително включване на някои от състезателите. Затова сме с по-дълбок състав и всеки мач може да помогне друг състезател. Хубавото е, че през днешния ден не играхме толкоз добре и успяхме да спечелим, дори най-после стана и разлика. Деян през днешния ден направи страховит мач. Той е извънредно значима част от нашия тим към този момент трета година, за което се веселя, че е тук. Въобще, откогато е тук при него има подобен напредък в играта. Имахме неприятна травма на Брендън преди няколко дни на подготовка и Деян съумя през днешния ден съумя да играе 36 минути на високо равнище, с положителни решения, макар че беше изтощен. Има 13 асистенции и единствено 2 неточности. Пазеше в отбрана солидно и нападателно, изобщо беше извънредно значим човек, и успяхме да компенсираме неналичието на Брендън Рандолф. Надявам се лекуването на Брендън да върви добре, тъй като ни е значим състезател. Не мога обаче да кажа дали ще бъде подготвен за Ботевград ", сподели още наставникът.

Деян Карамфилов от Рилски състезател също разяснява успеха на своя отбор.

" Днес беше доста мъчно и най-после в действителност се поуморих. Опитах се да дам всичко от себе си, изключително през второто полувреме, тъй като сякаш през първото малко по инстинкт се съхранявах и не играх добре в отбрана. В последна сметка, значимото е, че успяхме да се оправим и да победим Левски, който беше в добра серия от победи. В четвъртата част играхме добре в отбрана, мисля че са ни вкарали единствено 8 точки, и се поздравихме с успеха, мисля че справедливо. Когато сме в цялостен състав не считам, че се пестим, когато сме в цялостен състав. Сега обаче имаме двама контузени състезатели. Просто в множеството мачове се получава по този начин, че ние държим едно високо движение поради дългата ни ротация и останалите тимове не устоят. Сега следва мач с Балкан, където чакаме да е много тежко. Сега имат и нов треньор, ние имаме травми, а не знам дали и Брендън ще успее да възвърне. Все отново ние ще се готвим за този мач, както за всеки един - безусловно съществено и професионално, и се надявам да победим ", показа гардът на Рилски състезател.

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов съобщи, че на този стадий това са опциите на тима.

" Държахме се тридесет и няколко минути, само че нямаме сили за 40. Доволен съм от метода, по който играхме, само че в последните минути просто не издържахме. Бяхме доста изморени и това оказа въздействие. Те бяха супер нападателни и с това съумяха да ни пречупят. Все отново това е баскетболът ", показа Ангелов след загубата от Рилски състезател.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР