Старши треньорът на националния отбор на САЩ Грег Берхалтер заяви,

...
Старши треньорът на националния отбор на САЩ Грег Берхалтер заяви,
Коментари Харесай

Селецкионерът на САЩ вдигна мерника на Сержиньо Дест

Старши треньорът на националния тим на Съединени американски щати Грег Берхалтер съобщи, че Сержиньо Дест би трябвало да носи отговорност за държанието си откакто футболистът получи два жълти картона в границите на няколко секунди и с последвалия червен картон остави отбора с човек по-малко в 39-ата минута на дуела против Тринидад и Тобаго. Американците изгубиха гостуването си в КОНКАКАФ Лига на нациите с 1:2.

Футболистите на Съединени американски щати завоюваха четвъртфиналния конфликт с общ резултат 4:2, с помощта на успеха си с 3:0 като домакини преди седмица в Остин и заслужиха място за Копа Америка през 2024 година.

23-годишният Дест асистира за гола на Антони Робинсън в 25-ата минута, с който Съединени американски щати поведе с 1:0 против Тринидад и Тобаго. Впоследствие той получи първия си жълт картон за изритване на топката отвън терена, а вторият картон му бе показан за метода, по който изрази несъгласието си. Наложи се Дест да бъде успокояван от съотборниците си.

" Притеснително е, тъй като това не е нещо, което желаеме да демонстрираме. Като тим, играчи, екип, ние би трябвало да го държим виновен за държанието му, тъй като е непростимо ", сподели Берхалтер пред кореспонденти.

Селекционерът добави още, че не желае обстановката да се трансформира в лов на вещици, а Сержиньо Дест към този момент се е извинил пред тима.

" Той е млад състезател, фантастична част от този тим. Ще се учи, ще се развива. Направи тъпа неточност и е наясно с това ", разяснява още Грег Берхалтер.

Дест се извини и в профила си в обществената мрежа Инстаграм, наричайки държанието си " недопустимо, егоистично и незряло ".

" Това е нещо, от което би трябвало да си взема поука и няма да се случи още веднъж ", зарече се националът на Съединени американски щати.
 Фоларин Балогун избра Съединени американски щати
Фоларин Балогун избра Съединени американски щати

Нападателят обърна тил на Англия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР