Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Росен

...
Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Росен
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Позитивното от този мач е, че паднахме само с шест точки

Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол Росен Барчовски съумя да откри позитиви след .

Българите изоставаха на практика през целия дуел, като преди заключителните 10 минути разликата бе 21 точки в интерес на домакините. Точно свалянето на пасива до шест точки в края Барчовски регистрира като непълен триумф.

" Започнахме мача неготови. Вкарваха ни доста елементарно кошове поради придвижване без топка. Те бяха непрекъснато зад тила ни. Норвегия има положителни играчи ", стартира националният селекционер.

" Според мен мача го загубихме в третата част. Тогава отбраната почна да работи от малко малко, само че съществени играчи ни липсваха с приноса си в офанзива. Когато започнахме взлом, когато се появи и Коди Милър-МакИнтайър, тогава нещата се получиха, само че към този момент бе доста късно. Дойдохме в Норвегия с концепцията да победим, само че в случай че можем да извлечем нещо позитивно, то това е, че паднахме с дребна разлика. Поздравявам тима, че се върнахме от 21 точки. Това е шампионат и е добре, че свалихме разликата до шест в края. Те имат единствено пет неточности и това демонстрира, че те са играли много умно ", добави Барчовски.

Той призна, че противникът е съумял да го изненада с представянето си.

" Не чакахме Норвегия да има толкоз качествени играчи, изключително пети номер (бел. р. Крис Ебу-Ндоу), който е извънредно атлетичен. Той непрекъснато ни бягаше зад тила. Седми номер (бел. р. Харалд Фрей) е доста класен състезател, само че той не ни изненада. Като за първи мач има доста неща за изчистване. Трябва да потърсим позитивното от този мач, шест точки е ОК загуба при такива условия. Надявам се, че в събота против Австрия ше видя доста по-концентрирано и пламенно начало. Също по този начин ще имаме и по-голяма експедитивност в нахлуване и нека опитните играчи да се включат през цялото време, а не епизодично ", приключи Барчовски.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР