Старши-треньорът на националния ни отбор по бокс за жени Борислав

...
Старши-треньорът на националния ни отбор по бокс за жени Борислав
Коментари Харесай

Борислав Георгиев оцени представянето на боксьорите ни на Световното

Старши-треньорът на националния ни тим по бокс за дами Борислав Георгиев поздрави девойките за характера и голямото предпочитание, с което влязоха в борбите на Световното състезание в Ню Делхи. Съставът ни ще остане до края на седмицата в индийската столица, като продължава да прави спаринги, откакто завърши присъединяване си на шампионата.

Георгиев съобщи, че не е удовлетворен от крайните резултати, само че в това време не може да не регистрира старанието и развиването, което вижда в състезателките.

„ Ние дойдохме в Индия, с цел да спечелим медали и да се представим оптимално добре. Предвид че нямаме орден, не мога да кажа, че съм удовлетворен, като резултати. Но въпреки това би трябвало да се регистрира и забележимия напредък в играта на девойките, както и самото им показване.

За мен Светлана Каменова победи международната шампионка Лин от Тайван с 2:1 рунда. Тя завоюва първия и третия изрично, само че решението е такова, каквото е. Факт е, че преди срещата видяхме треньорския щаб на тайванката да я кара да търси мръсната игра, да влиза с глава, да хваща и да блъска. Тя направи тъкмо това през цялата среща, само че ние ще вземем реванш, бъдете сигурни.

При Севда, която също можеше умерено да вземе орден, се получи противен случай с коляното. Тя играе към този момент няколко години със скъсани кръстни връзки и в началото ни позволиха да поставя наколенка. В деня на откриването споделиха, че не може да я поставя. Това нея я разконцентрира и макар че беше облепена, непрекъснато ни правеха забележка, което оказа въздействие. На четвъртфинала се получи и едно рухване в първия рунд, след което Севда получи болки в коляното и не съумя да влезе оптимално в останалите два рунда. Не приказвам за оправдания, а за действителни обстановки, които повлияха “, сподели от Ню Делхи Георгиев.

Треньорът добави, че загубите на Златислава Чуканова, Венелина Поптолева и Аслъхан Мехмедова също бяха регистрирани в доста равностойни срещи, само че и трите имат капацитет, който занапред ще осъществят.

Колкото до обстановката със Станимира Петрова и нейното положение, той съобщи: „ Важното е, че тя е добре и е с нас непрестанно. Възстановява се и несъмнено, всички съжаляваме, че не съумя да играе. Дали щеше да завоюва орден, никой не може да каже, само че беше готова за подобен. Имаме страховит колектив, девойките я поддържаха, както и тя тях по време на срещите им. Отборът е на равнище и съм удовлетворен, че имаме страхотна сплав. Имаме към три месеца до Европейските игри, в които да продължим да надграждаме и да преследваме спечелването на три квоти в Полша за Олимпийските игри следващата година “.

България приключи присъединяване си на Световното състезание в Ню Делхи с две влизания в Топ 8. На крачка от медалите останаха Севда Асенова (48 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Отборът ни се връща от Индия в понеделник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР