Старши треньорът на Монтана Антони Здравков даде интервю, в което

...
Старши треньорът на Монтана Антони Здравков даде интервю, в което
Коментари Харесай

Здравков чака още двама нови на Огоста

Старши треньорът на Монтана Антони Здравков даде изявление, в което приказва за лятната подготовка, селекцията и задачите пред тима. Специалистът призна, че на " Огоста " чакат двама нови офанзивни футболисти.

Г-н Здравков, успяхте ли да си отпочинете?
- Имах доста малко време за отмора, само че нашата работа е такава. Важното е момчетата да са си отпочинали.

Монтана стартира подготовка с петима нови - Димитър Тодоров (ЦСКА 1948), Мартин Сандов (Спортист Своге), Мишо Минков (ЦСКА 1948), Иван Йоанис (Локомотив София), Емануил Личев (ЦСКА 1948).
- Да, считаме, че те имат качества и ще бъдат потребни за тима. Надявам се да донесат позитивен темперамент и страст в съблекалнята и на терена.

Шестима футболисти имаха контракти с клуба до 30 юни и си потеглиха от стадион „ Огоста “ като свободни сътрудници.
- На някои от тях, като Стоян Предев и Айман Касими, не се възобновиха договорите. Други пък обявиха, че желаят да търсят нови провокации. Стефан Цонков още преди края на предишния сезон бе ясно, че минава в ЦСКА 1948, Лиандро Мартис преди няколко дни одобри офертата на новака в елита Спартак (Варна). Александър Башлиев също сподели, че желае да играе в тим от Първа лига и няма по какъв начин да го задържим. На всички желая да благодаря за положителното отношение към клуба и за професионализма и да им пожелая триумф в новите им тимове.

Още какъв брой нови футболисти включва лятната селекция на клуба?
- В напреднали договаряния сме с двама офанзивни играчи и се надявам до края на седмицата или най-късно при започване на идната да ги притеглим в тима.

През пролетния полусезон част от тима бяха цели 10 футболисти, които са ученици на ДЮШ на Монтана, като четирима от тях бяха титуляри. Такова нещо не се бе случвало в последните години. Ще продължите ли да залагате на локални момчета?
- Да, Кристиян Вълков (19 г.) и Ивелин Георгиев (17 г.) още веднъж упражняват с мъжете, Ивелин към този момент направи и дебют в професионаллния футбол. Доволен съм и от останалите момчета. Всеки един от тях обаче би трябвало да се бори за мястото си и непрестанно да се потвърждава. Даром никой няма да получи нищо. Това важи и за всички в тима.

Един от водачите на Монтана Сергей Георгиев към този момент е подготвен да се завърне в игра след тежката травма, която получи напролет на 2021 година.
- Дали е на 100 % подготвен ще покажат дните в подготвителния интервал. Дано да няма проблеми, всичко да е обикновено и да влезе в добра форма. Той ще е потребен за нашия тим.

Програмата за подготовка е ясна?
- До 21 юни ще упражняваме тук, от 22-ри отпътуваме за 10 дни на лагер в Банско. След завръщането си от пиринския балкан ще продължим да се готвим в домашни условия до първия мач от шампионата.

Колко контролни срещи ще изиграе Монтана това лято?
- Предвиждаме шест, като за три от тях се знаят противниците – играем със Спортист (Своге) на 18 юни, със Славия на 23 юни и закриваме инспекциите с мач със Струмска популярност на 8 юли. Останалите три контроли ще бъдат в Банско, по това време ще има доста тимове на лагер там, чакам в околните дни да е ясно, с кои ще премерим сили.

След края на предишния сезон казахте, че задачата ви в Монтана е била да изградите добър колектив и тим, който да играе атакуващ и прелестен за окото футбол. Коя е идната крачка?
- Монтана да завоюва промоция за " А " група. Поне за мен персонално друга цел от тази няма.

Какво си пожелавате при започване на лятната подготовка?
- Пожелавам си едно само нещо – футболистите да са здрави и да работят всеки ден за осъществяването на задачите, които ще преследва Монтана през сегашния сезон. И да радваме почитателите на тима с добра игра и победи.
 Деян Лозев се завърна в Арда Деян Лозев се завърна в Арда 10 юни | 11:54 26 0  Бдин (Видин) стартира на 4-и юли Бдин (Видин) стартира на 4-и юли 10 юни | 11:35 201 0  Дреновец контракти четири контроли, желае още една Дреновец контракти четири контроли, желае още една 10 юни | 11:30 171 0  ЦСКА 1948 продава фланелки на Любо Пенев с подпис ЦСКА 1948 продава фланелки на Любо Пенев с подпис 10 юни | 11:28 213 2  Ето какво демонстрира статистиката от излагацията против Гибралтар Ето какво демонстрира статистиката от излагацията против Гибралтар 10 юни | 11:14 6421 39  Лудогорец взима осем юноши на лагер Лудогорец взима осем юноши на лагер 10 юни | 10:45 568 1 Виж всички Водещи Новини  Ето какво демонстрира статистиката от излагацията против Гибралтар Ето какво демонстрира статистиката от излагацията против Гибралтар 10 юни | 11:14 6421 39  Голям цирк! Ромски оркестър Голям цирк! Ромски оркестър "изпраща " Радостин Василев пред ММС 10 юни | 10:00 18916 87  България излиза за първа победа в Лигата на нациите България излиза за първа победа в Лигата на нациите 10 юни | 03:49 16042 11  Нови седем мача в Лигата на нациите довечера Нови седем мача в Лигата на нациите довечера 10 юни | 06:56 11169 5  Левски има авариен вид, в случай че не успее с Билу Левски има авариен вид, в случай че не успее с Билу 10 юни | 07:15 16363 38 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР