Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов изрази разочарованието си

...
Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов изрази разочарованието си
Коментари Харесай

Борислав Крачанов: Липсата на опит си оказа влияние

Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов изрази разочарованието си от провалянето с 0:3 гейма от унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) в последния мач на отбора в груповата фаза на Шампионска лига по волейбол за дами. По този метод " жълто-сините " приключиха последни в групата и не съумяха да се преборят за третото място, което дава право на продължение към четвъртфиналите в шампионата за Купата на ЦЕВ.

" Това, че не успяхме да затворим първия гейм, ни повлия чисто ментално и се придвижи във втория и в третия гейм. Липсата на опит си оказа въздействие, само че би трябвало да отдадем заслуженото и на нашите съперници. В средата първия гейм започнаха да сервират по-силно и от там пристигнаха проблемите при нас. Искаха повече от нас да победят и стигнаха до триумфа. Това са мачове, от които би трябвало да се учим, с цел да израстваме ", разяснява след срещата Крачанов.

" Мисля, че в Унгария сервирахме по-силно в тяхната зала и надлежно стояхме по-добре във фаза блок-защита, до момента в който през днешния ден стана противоположното. Трудно е да играеш непрекъснато на високи топки. Опитахме се да създадем това, което бяхме упражнявали. На моменти се получи, само че би трябвало да си извадим поуките и да продължаваме по-силно, с цел да ни се получат нещата ", сподели още наставникът на Марица.

" Пътят, по който сме тръгнали, е дълъг. Ще има много премеждия. Ще побеждаваме и ще губим, само че въпросът е да извървим вярно пътя. Ще го извървим, само че би трябвало всички да бъдем уверени и търпеливи. Ако считаме, че всичко ще ни се получи елементарно - видя се, че няма да стане. Има какво да учим от нашите съперници и какво да крадем от тях. Сега би трябвало да почистим оптимално бързо главите, да махнем тази тежест и да се фокусираме върху финала за Купата на България. Това е една от нашите цели през сезона, тъй че би трябвало да си я спечелим ", приключи Борислав Крачанов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР