Старши-треньорът на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, даде пресконференция преди

...
Старши-треньорът на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Александър Томаш започва изграждането на изцяло нов Локомотив

Старши-треньорът на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, даде конференция преди началото на лятната подготовка на " смърфовете " за новия футболен сезон в България.

Наставникът зави, че стартира построяването на напълно нов тим.

" Още на първата конференция ви споделих, че съм в Локомотив, тъй като новите притежатели желаят да построяват. Виждаме равнището на българския футбол и би трябвало си признаем и да си кажем истината в очите ", стартира Томаш.

Подготовката стартира преди 5 дни с самостоятелни стратегии за футболистите. Днес започваме дружно и би трябвало бързо да действаме, тъй като нямаме доста време до началото на новия сезон. Изграждаме напълно нов тим. Искахме български футболисти, само че те се оказаха по-скъпи от задграничните. Тези българи, които искахме се оказаха доста скъпи и не можем да си ги позволим. Ще би трябвало време за построяването на отбора. Ще упражняваме на три места отвън Пловдив. Този микроцикъл ще завърши с контрола в събота с Марица. В понеделник отпътуваме за Банско, където ще изиграем 4 контроли. Като се приберем в Пловдив, ще изиграем още една контрола " разясни той.

Новите попълнение в състава на Локомотив са Георги Каракашев и Пиер Зебли, като Томаш добави, че към тима ще се причислят най-малко шест или седем нови попълнения.

" Днес тима стартират двама души – Георги Каракашев и Пиер Зебли. Като споделям че ще вършим нов тим, споделям, че ще имаме най-малко 6-7 нови попълнения ", сподели треньорът.

Специалистът разкри, че задачата пред тима е построяването на средноевропейски жанр на игра, а не спечелването на купи и медали непременно. Според него казусът на родните тимове е, че си слагат нереалистични цели.

" Целта е създаване на средноевропейски тим. Проблемът на кръговратът, в който се намира българският футбол, са задачите, които убиват всичко. Целите би трябвало да бъдат действителни. Половината тимове от Първа лига желаят Купата. И ние желаеме да спечелим Купата и да играем в европейските шампионати, само че дори и да не се случи, не значи, че работим по неверен метод. Аз ще работя с чисто сърце за това, което желаят притежателите. Юношите и дубълът да играят като първия тим. Когато наш кадър подпише с първия тим, цялата школа да получи дял за това ", сподели някогашният футболист.

Старши-треньорът на " черно-белите " атакува остро Българският футболен съюз, защото играч на отбора се е върнал със счупена кост след лагер на националния тим, откакто стъпил изкривено в дупа на подготвителния терен.

" Наш играч се прибра от лагера на националния тим със счупена кост, тъй като стъпил на погрешно в дупка на терена. Оказа, че националите не упражняват на формалния терен, а някъде другаде ", добави още Томаш

" Целта не е да създадем тим и да реализираме някакви купи. За последните 5 години Локомотив завоюва доста. Но какво имаме надолу, какво идва? Така че задачите са си цели, а построяването си е създаване ", приключи Александър Томаш.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР