Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите в

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите в
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Тези футболисти могат да обърнат историята

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва пред медиите в навечерието на финала за Купата на България против ЦСКА-София. В нея той даде последна информация по отношение на тима преди значимия мач в неделния ден (15 май) на Националния стадион " Васил Левски ".

" Георги Миланов имаше проблеми през вчерашния ден, само че през днешния ден тренира. Остава ни единствено на следващия ден да излезем на терена и да покажем това, което сме се подготвяли. Предполагам, че има по-голямо напрежение, тъй като те знаят какъв брой огромна е отговорността в тази среща. 

Тези играчи имат опция да извърнат историята, макар че тимът започва мъчно през този сезон. Със мощното си показване на терена и с успехите те върнаха условията към тях и към името Левски, като върнаха хората на стадиона. От първия ден споделих, че в случай че се класираме за Европа, ще следва шампионска купа. За нас ще бъде доста значимо, в случай че още на следващия ден тези неща с Европа се решат ", разяснява Стоилов.

" Притеснявам се от по-голямото напрежение. Може да има смяна в мисленето на тима. И през вчерашния ден споделих, че ще се надигнем против умел тим, който е играл две години подред в груповата фаза на евротурнирите. Въпреки че този значим мач пристигна рано за този нежен тим, мисля, че ще се оправим. Футболната убеденост е значима. При нас това в последните мачове го има поради многото последователи. Ако на следващия ден играем на максимума на опциите си, би трябвало да спечелим, само че в случай че съперникът е по-силен, то той ще победи. Обичам да натрапвам атакуващ метод на игра. Не може методът на игра да се трансформира поради другите мачове. 

Надявам се мачът да не продължи повече от 90 минути. Но е време Левски да даде на последователите един спокоен край. Утрешният мач първо е със залог за победа за публиката и второ футболистите и тимът могат да оказват помощ на клуба финансово, в случай че завоюват. Не можем да променяме финансовата тактика, до момента в който не почистим всички отговорности ", добави експертът.

Той не пожела да се самоопредели като главната причина за подема на " сините ": " Не считам себе си за кой знае какъв фактор. Може би в този момент има повече убеденост поради това, че съм печелил значими мачове. Мога да дам на играчите познания по какъв начин Левски играе такива значими мачове. Нашата роля е до тъчлинията, по-късно ролята е на играчите. Основният коз са играчите, които играят на терена ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР