Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди домакинството

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди домакинството
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Злобата към Левски означава, че си вършим добре работата

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде конференция преди семейството на Локомотив Пловдив в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в събота, 22 октомври, от 19:45 часа на стадион „ Георги Аспарухов ” в столицата.

„ Още предходната седмица споделих, че би трябвало да оставим експертите да приказват за съдийството. В случаите, в които се разясниха мачове на Левски, излезе, че сме ощетени против Локомотив София и голът на Ботев Пловдив е бил вярно незачетен. Значи Левски е бил ощетен или е бил прав. Оказа се, че не сме толкоз страшни, с цел да се основава нервност. Хората, които пишеха, би трябвало да се срамят. Отключихме негативизма и злобата към Левски, което значи, че си вършим добре работата. Всички се поуспокоиха. Ние обаче не би трябвало да се успокояваме и би трябвало да побеждаваме. Имаме игрово превъзходство над съперника, остава да почистим завършващия удар ”, стартира Мъри.

„ Не съм сериозен, оставих експертите да разясняват. Само повторих думите на шефа на съдиите. Бих се съгласил с думите на Любо Пенев. Може по време на мач да се взимат по-смели решения. Прекалено доста се разчита грешките да се поправят от ВАР. Клубовете имаме много по-сериозни проблеми, с цел да се вглеждаме в съдиите. Оказа се, че в нашите случаи съдиите са били прави или грешките са в ущърб на Левски. За нас е по-важно да се каже някоя нелепост, а дали е истина, не е толкоз значимо ”, продължи наставникът на „ сините ” по тематиката със съдийството в България.

Стоилов съобщи, че желае да види реакция от футболистите си след злополучните мачове против Славия и чака победа над състава на Александър Томаш.

„ Нормално е да чакаме реакция от футболистите, да схванат значимостта на мача. Време е да се върнем към успехите. Амбицията им и наличието на почитателите ги държи стимулирани. Очаквам футболен празник и тимът да завоюва. Локомотив играе атакуващ футбол. Тази година направиха добър старт, играят комбинативен футбол. Има сериозна задача за нашия тим да вдигнем равнището. Ако не играем на оптималните си благоприятни условия е допустимо да поднесем неприятна изненада. Томаш има атакуващ жанр. Беше ни мъчно в сгъстени отбрани, само че към този момент сме задължени да търсим успеха. Това е добър миг футболистите да показват равнището и класата, която демонстрираха в предните мачове. Тренираме ежедневно. Далеч съм от мисълта, че за една седмица можем да си решим всичко проблеми. За Левски се играе постоянно малко повече от оптималната мотивация. Техният ангажимент е да изиграят мача на оптималната скорост и да бъдат по-уверени в завършващия пас и завършващ удар. Нямаме травмирани футболисти на този стадий. Дано всичко да е наред до мача ”, сподели треньорът на Левски.

„ От януари се готвим с дребен брой играчи и се справихме. Предната седмица изиграхме на положително равнище три мача. Не виждам причина да имаме проблеми. Футболистите са млади, които могат да се възстановят бързо. Умората им може да пристигна от главата. Имаме опция да вършим по една-две ротации. Няма по какъв начин да търсим опрощение от сбит цикъл. Левски пораства откъм качество, когато играе качествени конфликти ”, сподели още Стоилов.

„ Двете ни семейства са против тимове от челото на класирането. Ако не спечелим, ще се борим за квотите в Европа. Футболистите би трябвало да схванат, че към този момент всяка неточност може да се окаже сложна за наваксване. В България обаче с две-три победи си в битката за първото място. Първите десетина тима са доста близки ”, приключи треньорът на Левски.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР