Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, отново се изказа

...
Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, отново се изказа
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Условията за футбол са отвратителни, нека всички са доволни, че Левски губи

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, още веднъж се изрече отрицателно по отношение на изискванията за игра сега. „ Сините “ изгубиха с 0:1 семейството си Черно море. Мачът се игра на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново поради наказване на столичани.

Стоилов съобщи, че Левски не е могъл да покаже своя футбол и качествата си точно поради „ отвратителните “ условия.

„ Донякъде допуснахме ние една неточност, те имаха повече шансове да отбележат гол. Общо взето започнахме добре мача, имахме и нужните обстановки за гол, само че изискванията за футбол са отвратителни. Каквото и да ми приказват, футбол не може да се играе. Левски загуби най-важните си качества – скоростта, комбинативността, дрибъла. Това са неща, които в нефутболни условия, каквито имаше, не може да се демонстрират. Още първоначално споделям, че всички може да се удовлетворени – играем си, Левски губи, аз съм отговорен за всичко, че им споделям истината. Българският футбол по този начин ще го развиваме и по този начин ще го играем. Левски губи такива точки на такива терени - теренът беше заледен и нямаха дори съвестта и смелостта да отложим или да премислим по-рано за мача. На този терен футбол не може да се играе. Имаха късмет да отбележат, благопожелавам им трите точки, само че въобще не мога да давам оценки за футбол “.

„ футболистите имаха предпочитание и воля. Второто полувреме на успяхме да създадем футболните мелета, както им споделям. Но нашата мощ е друга – комбинативност, скорост, дрибъл, неща, които на този терен играчите не можаха да ги покажат на нужното равнище. Но отново споделям – всичко е обикновено, няма да отлагаме мачове, знае си кои са отговорните, знаем всичките обстановки. Спокойно може да упрекват за нещата единствено мен, тъй като аз упражнявам тима. Този тим е подготвен да играе футбол и ще го покаже, в случай че не в този момент незабавно, след интервал, в който терените в действителност са в положително положение “.

„ Още като видиш, че теренът е заледен въобще не би трябвало да се разяснява. В българския футбол никой не може да вземе решение. Така беше предходната година, когато играхме на тресавище в Бистрица против ЦСКА 1948. Днес допускам, че играха на „ Васил Левски “, само че с нас не желаеха там. Срещу Левски всичко е допустимо. Но не е толкоз ужасно. Левски ще откри пътя към успеха, тъй като има тим и футболисти, които могат да играят футбол, това е истината “.

„ Доволен съм от новите. Но на този терен какви футболни оценки мога да дам? Предполагам видяхте какъв футбол се игра. Да им даваме съществени оценки може би като бъдат по-добри терените. Не го споделям в този момент като опрощение, споделих го преди приключването на предишното състезание, че ще играят на ледени пързалки или на блата, тъй че да си изберат което желаят от двете. За футбол няма какво да им кажа към този момент. Опитвам се да им кажа, само че не желаят “.

„ Обикновено желая да имат предпочитание да тичат, да се пробват да комбинират. Те имаха предпочитание да играят, оттова нататък нищо друго не мога да разясня, най-малко за мен. Знам, че всеки ще каже: „ Добре ги знам, доста години съм ги сушал тези приказки, теренът е идентичен за двата тима “. Те вкараха гол по случайност и ние не можахме. Но не можахме да играем футбола, който можем да играем. Нищо не пречеше и ние да спечелим с някой рикошет или някой инцидентен гол. Иначе и двата тима направиха в действителност правилна и футболна борба, защото футболистите се пазеха от съществени контузии “, съобщи Стоилов на конференцията след дуела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР