Старши треньорът на Левски – Николай Костов, остана доволен от

...
Старши треньорът на Левски – Николай Костов, остана доволен от
Коментари Харесай

Костов: Съжалявам, ако са ви омръзнали головете в последната минута

Старши треньорът на Левски – Николай Костов, остана удовлетворен от успеха с 1:0 над Хебър Пазарджик, която още веднъж пристигна в последните секунди от срещата. Той разкри за какво се е стигнало до това, че тимът да не съумял по-рано да си обезпечи триумфа и разяснява цялостното показване на тима преди интернационалната пауза.

„ От успеха съм най-доволен. Доволен съм от това, че имаше атмосфера, основана още един път от нашата аудитория, която поддържаше тима до последните минути. Доволен съм от старанието на нашите играчи. Видяхте, че направихме много ротации в тази среща. Нямаше го този синхрон, който го чакахме. Малко по-тромавичко действахме, само че за това има причина. Победихме и това е значимо за нас. Не мога да не похваля играчите за това, че си постановиха волята още един път. Така се случи. За някои е Божа работа, за нас е причинност “.

„ Не ги упражняваме тези голове в последната минута. Ако са ви омръзнали, скърбя “.

„ Не можем да приказваме за спад. Искам да е ясно – тимът на Хебър игра доста добре и бяха проведени през всичките 90 минути. Направиха доста положително усещане, че те не ритаха, не се бранеха, а играха мъжки, бяха доста добре ситуирани по терена, взаимодействаха нелошо, бяха рискови при контраатаките. Затрудниха ни оптимално, това е истината. Затова не желая да укорявам нашите футболисти, тъй като те се стараха. Да, малко по-мудно. Има си причина, може би има някакво безсилие, а и тези ротации също играят своята роля “.

„ Рикардиньо е един от нашите играчи, посредством които ние пресираме доста интензивно и непрекъснато съперниците си. Той хвърля доста старания и по тази причина е един от най-добре пресиращите играчи в А група. Причината е – от една страна, да си отдъхне малко самият състезател, а въпреки това той е с аркада и нямаше по какъв начин да го рискуваме в този мач “, сподели Костов във връзка с отсъствието на Рикардиньо в мача.

„ Имаме в паузата отмора от една неделя. Играчите заслужават и имат потребност да починат малко. Събираме се другата неделя, стартира подготвителния развой и да се готвим за останалите мачове “.

„ Във втория мач с Айнтрахт не се представихме толкоз добре, защото не играхме добре с топката, нямахме положителни излизания от пресата на съперника. За инерция не знам. Мисля, че имаме добър колектив и доста положителни играчи. Тренираме добре, готвим се за всеки мач, имаме добър колектив и това е нещото, което ми харесва на мен персонално. Затова и имам вяра в нашите играчи толкоз мощно “, съобщи Костов на своята конференция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР