Старши треньорът на Интер (Милано) Антонио Конте все още вярва

...
Старши треньорът на Интер (Милано) Антонио Конте все още вярва
Коментари Харесай

Конте: Титлата не е невъзможно предизвикателство

Старши треньорът на Интер (Милано) Антонио Конте към момента има вяра в възможностите на тима си да завоюва купата в италианското футболно състезание през този сезон.

"Черно-сините " дълго време бяха измежду главните кандидати за първото място, само че позволиха следващи загуби от водача Ювентус и от втория в подреждането Лацио в последните си два мача от калчото преди акцията да бъде прекратена през март поради пандемията от ковид и това отдалечи отбора на 9 точки от върха, въпреки и с мач по-малко. Интер, който има мач по-малко, приема Сампдория в първия мач след подновяването на сезона в неделя.

"Победа в неделя ще значи, че ние се доближаваме на 6 точки от върха при оставащи 12 мача до края на сезона. Това не е невероятно предизвикателство. Работихме крепко и интензивно. Оптимист съм ", разяснява Конте.

"Искаме да изиграем оставащата част от сезона на оптимално равнище. Вярно е, че имаме по-малко право на неточности от тимовете преди нас, само че имаме мощното предпочитание, възторг и мотивация да ги настигнем ", добави той. Конте счита, че по-късните мачове и летните температури ще бъдат още едно ново предизвикателство през тимовете.

"Планирането на мачове, които стартират в 21.45 часа (италианско време), изискват в допълнение внимание върху детайлите за организирането на целия ден - закуска, обед, вечеря, всичко би трябвало да бъде доста деликатно прецизирано. Липсата на аудитория също ще се отрази. Надяваме се този сложен интервал да отмине бързо, тъй като се нуждаем от нормалност. Ще би трябвало да играем през три-четири дни, жегата също ще бъде фактор, тъй че всички налични футболисти ще бъдат нужни. Работя с настройката да употребявам всички играчи ", сподели още той.
Серия А 25 кръг, неделя 21 юни  Интер 22:45предстои  Сампдория
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР