Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков поздрави момчетата

...
Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков поздрави момчетата
Коментари Харесай

Балъков: Една победа и всичко в Етър ще се нареди

Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков поздрави момчетата си макар загубата с 1:2 от Берое в 22-ия кръг на Първа лига. Наставникът остана удовлетворен от борбеността и характера, демонстрирани от неговите „ боляри” през второто полувреме макар отрицателния резултат.

Старозагорци съумяха да вкарат втория си гол във финалните секунди на първата част и това се оказа решаващо.

„ На фона на цялостните 90 минути изиграхме много стойностен мач. Играхме против един стабилен противник като Берое. Рабира се, трябваше да вземем точки. Можеше и еднакъв резултат да бъде. Може би леките и обикновени привидно самостоятелни неточности доведоха резултата до 1:2 тъкмо преди почивката. През второто полувреме се върнахме в мача. Може би нататък в шампионата такива мачове ще ги печелим. Аз обаче знам под какво напрежение играят момчетата в този момент, когато точките са нужни”, разяснява Балъков.

„ Върху формата на играчите напрежението не въздейства, те играят добре. Проблемът е този напън, който имаме – да взимаме точки непременно. Индивидуалните неточности ги има при всеки тим. При нас се случват в този интервал, когато са ни най-вече нужни точките. Аз съм уверен, че с твърдоглавие и темперамент този шанс ще се върне и ще стартираме да печелим точки.”

„ Една или две обстановки могат да имат голямо въздействие върху крайния излаз. Вторият гол бе значим за Берое, успокои техния тим. През второто полувреме показахме огромен темперамент и воля за победа. Това е похвално. На тази основа би трябвало да стъпим и да продължим работата си оттук насетне.”

„ Каквото е било преди, в този момент нещата са доста разнообразни. Борба за оставане в Първа лига е нещо по-различно от това да стартираме сезона с този тим и след тази подготовка, която направихме. Никога нямаше да позволяваме такива неточности. Трябва ни една победа и нещата ще си дойдат на мястото.”

„ Първенството е доста равностойно. Освен ЦСКА, Левски и Лудогорец, които са по-напред, всички останали да долу-горе равностойни. Всичко зависи от формата, в която се намират, влагането им в мачовете и мъничко късмет”, приключи Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР