Старши треньорът на БК Рилски спортист (Самоков) Людмил Хаджисотиров очаква

...
Старши треньорът на БК Рилски спортист (Самоков) Людмил Хаджисотиров очаква
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров очаква интересна плейофна серия срещу Берое

Старши треньорът на БК Рилски състезател (Самоков) Людмил Хаджисотиров чака забавна серия против Берое (Стара Загора) в първия кръг на плейофите в Националната баскетболна лига. Отборът от Самоков приключи на четвърто място в постоянния сезон и излиза против старозагорци в спор за място на полуфиналните плейофи в НБЛ.

Рилски състезател завоюва Купата на България и приключи преди всичко в постоянния сезон на Балканската лига и беше определен за тим номер 1 на месец март в анкетата на спортните редакции, а Людмил Хаджисотиров беше награден за треньор номер 1 на месеца. Баскетболният тим на Рилски състезател получи 11 гласа и взе премията за първи път.

" Спечелването на Купата е най-сладкият миг в треньорската ми кариера до момента. Този триумф пристигна закономерно и е плод на доста положен труд. След спечелването на Купата на България имахме много здравословни проблеми. Това ни извади от ритъма на подготовка, което се отрази на играта и допуснахме няколко загуби, поради които останахме четвърти в класирането. В момента всички играчи са здрави и се надявам да сме по-добре в плейофите. Берое се укрепиха с Филип Виденов и Дариъс Гарет. Ще стане здрава и забавна плейофна серия ", съобщи Хаджисотиров.

Президентът на клуба инж. Петър Георгиев сподели, че управлението не слага невероятно огромни цели. " Не си слагаме огромни цели, а желаеме да играем хубав баскетбол и вероятно да оказваме помощ за развиването на спорта. Виждам каква нечистотия има в баскетбола - доста нечестни неща със съдии. Това не оказва помощ на баскетбола. тези неща доста ме нервират и дори е имало моменти, в които желая да се махна от спорта ", добави Георгиев.

" На финала за Купата на България се изправихме против една стена, една организация, само че това ни подейства като допинг. Получих доста поздравления след успеха от хора, които даже не познавам. Ние си гледаме чисто баскетболно нещата ", сподели още Петър Георгиев.

Хаджисотиров разяснява и представянето на отбора в Балканската лига. Отборът беше хазаин на финалната четворка, само че загуби на полуфиналите, след което завоюва бронзовите медали, побеждавайки Блокотехна (Македония) с 92:79 след продължение.

" На финалната четворка в Балканската лига изиграхме слаб мач на полуфинала, точно поради това, че не бяхме във форма поради травми. Играта ни не вървеше, загубихме единствено с точка от Башкими (Косово), само че по-късно успяхме да вземем бронза ", сподели старши треньорът на Рилски състезател.

Хаджисотиров съобщи още, че този сезон шампионата е може би най-оспорваното за последните години и чака доста забавни плейофи.

" Не помня до момента толкоз оспорвано състезание. Целите плейофи ще бъдат доста интензивни и забавни. Аз персонално имам голяма вътрешна мотивация да работя като треньор, обичам България и желая да се случва нещо хубаво с българския баскетбол. Продължавам да се изучавам всеки ден, тъй като тази специалност се развива динамично ", добави младият експерт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР