Старши треньорът на Балкан (Ботевград) Йовица Арсич коментира победата над

...
Старши треньорът на Балкан (Ботевград) Йовица Арсич коментира победата над
Коментари Харесай

Арсич: Нямахме дисциплина в защита

Старши треньорът на Балкан (Ботевград) Йовица Арсич разяснява успеха над Спартак (Плевен) с 85:79 в " Арена Ботевград ". Специалистът обърна внимание на неуверената игра на тима си в последната четвърт, в която плевенчани смъкнаха 15 точки от недостига си и се завърнаха в мача.

“Накрая се отпуснахме. По принцип се пробвам да давам минути на състезатели, които не са в най-хубаво положение. Някои от тях би трябвало да са водещи. Не може да влязат във форма без да имат минути. Оказа се, че като има един изтърван, не е ужасно, само че като трима-четирима си разрешават такива неточности, всеки по една-две, стана забавно най-после. Не, че загубихме напълно контрола, само че не трябваше да е по този начин. Със сигурност поради това, че разликата беше малко по-голяма, избрани състезатели си разрешават да усилват статистическите си индикатори, което е един проблем.

Втори проблем е, че някои пестят сила. Голяма част от тях не са физически на доста високо равнище. Достатъчно е всякога даже един да не си свърши работата в отбрана и да се получи точка. Направихме глупави и наивни фаулове в последната част. Нямахме дисциплинираност в отбраната. Не би трябвало да се вършат съществени промени за другия мач, би трябвало да държим фокус, да не се отпускаме и да не подценяваме съперника. Въпреки че сме създали 20 точки, Спартак е тим, който има капацитет и в нападателен проект и в случай че отбраната не е нападателна против тях, те влизат доста елементарно в точкова серия и вкарват доста. В последната част вкараха и тройки и фаулове, тъй като ние направихме някои глупави фаулове ", сподели Арсич.
Снимка: Балкан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР