Старши треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков заяви, че е

...
Старши треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков заяви, че е
Коментари Харесай

Треньорът на Академик коментира контузиите на Томич и Вучица

Старши треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков съобщи, че е удовлетворен от успеха на своя отбор над Черно море Тича с 84:70 в среща от 19-ия кръг на НБЛ. Наставникът на пловдивчани показа още, че травмите на Обрад Томич и Йере Вучица не са съществени и двамата могат да бъдат на линия още в сряда за срещата с Куманово от Балканската лига.

" Доволен съм. Преди мача смятах, че има възможност да не сме задоволително стимулирани поради неналичието на Томич и Вуцица, само че се веселя, че момчетата влязоха доста съсредоточено. Първите 20 минути ги изиграхме доста съсредоточено с висок % от тройката и доста екипен баскетбол. След това имахме удобна преднина и се видя, че ротациите с двете ни 16-годишни момчета и към момента възстановяващия се от контузия Адриян Секулов повлияха да има възходи и спадове, само че се веселя, че победихме. Смятам, че Вучица и Томич ще бъдат подготвени за мача с Куманово от Балканската лига в сряда. Адриян сподели експанзия, само че физически към момента не е на нужното равнище. Сега отново ни чака сложна серия. Искаме да се развиваме и да сме здрави. Нямаме приоритет от трите шампионата - НБЛ, Купа на България и Балканска лига. Всяко едно положително класиране е авторитет за нас ", сподели Йордан Янков.

Крилото на Академик Антъни Гуджино също сподели какво мисли за срещата. Ветеранът записа " дабъл-дабъл " от 12 точки и 11 битки на сметката си.

" Добър резултат за нас след дългото спиране. Започнахме малко постепенно, имахме проблеми с травми, само че след първата четвърт беше по-добре. Надявам се да играем още по-добре с всеки мач. Лично аз се усещам чудесно. И двата ни мача с Рилски състезател - за шампионата и за Купата, са еднообразно значими за нас. Целта ни е да стигнем Топ 4 в шампионата. Двубоят в Балканската лига също е доста значим ", показа Гуджино.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР