Старозагорски адвокат с отнети права мами и събира пари от

...
Старозагорски адвокат с отнети права мами и събира пари от
Коментари Харесай

Представи се за адвокат от Харвард и измами много хора

Старозагорски юрист с отнети права мами и събира пари от хората, а делата изобщо не потеглят, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Според прокуратурата той употребява не информираността на хората и по този метод ги вкарва в подвеждане. 52-годишният Георги Георгиев е в действителност квалифициран правист, само че той не се употребява с положително име даже в колегията, откъдето неведнъж е получавал дисциплинарни нарушавания. През 2017 година му биват отнети и адвокатските права, още веднъж за измами.

В обществените мрежи името му се знае. Хората, които към този момент са потърпевши, предизвестяват и други да се пазят. Юристът желае разнообразни суми, с цел да стартира правосъдно произвеждане, което по този начин и не почва. Наглостта му стига до там, че се показва за най-хубавия юрист, който е приключил Харвард и Кеймбридж и надлежно хората му се доверяват.

Но по-късно дълго чакат да стартира дело, което да ги възмезди. Пред други се е представял като дясната ръка на кмета на Стара Загора, като негов консултант. По разнообразни политически мероприятия се появявал с бадж, като постоянно имитирал някаква организационна работа. Някои от потърпевшите настояват, че е човек на Мая Манолова, защото е бил виждан в нейното обграждане по изборите.

Една от потърпевшите е старата госпожа Димитрова, която му е дала близо 3000 лв., на няколко вноски, само че не е получила никаква адвокатска услуга. Сега чака Господ да си каже думата, тъй като имало правдивост.

Някои са го разконспирирали и пускат предизвестия в обществените мрежи, с цел да предпазят още хора. В реалност хората, които са стигнали до съда не са доста. Но, сигурно има и още, настояват те. Прави усещане, че всичките през днешния ден пристигнаха без юристи, тъй като очевидно към този момент нямат доверие на гилдията, поради подсъдимия Георгиев.

Вчера бранителят на обвинявания юрист изиска делото да бъде върнато на прокуратурата, защото имало съществени процесуални нарушавания, не ставало ясно в какво по-точно е упрекнат. Прокуратурата оспори това. В случай, че съдът реши да продължи, то подсъдимият изиска делото да се гледа по общия ред. Явно е, че няма желание да се признае за отговорен. 

Срещу Георги Георгиев е повдигнато обвиняване за закононарушение по чл.209, ал.1, вр. с чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс и за закононарушение по чл.213а, ал.1 от Наказателен кодекс. Подсъдимият бил вписан като юрист в Адвокатска гилдия в Стара Загора, само че в интервала 2013г.-2017г. по тъжби от разнообразни лица са били формирани разнообразни дисциплинарни каузи против него и му били наложени дисциплинарни санкции – неодобрение, санкция и отнемане от права.

В резултат от измамите Георгиев е получил имотни облаги и предизвикал имуществени вреди на заелите го лица в общ размер на 12 141,16 лева Обвинен е още за това, че на неустановена дата, при започване на м.юни 2017 година в Стара Загора, за да принуди другиго да се разпореди с движимост – пари в размер на 400 лева, я заплашил с незаконни дейности с тежки последствия за нейни ближни – нейната майка, а точно да направи " нещо “ с документите на майка й / ще ги укрие или унищожи/, които документи са по изпълнително дело на ЧСИ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР