Старо свлачище в Ахтопол заплашва да откъсне цялата крайбрежна алея

...
Старо свлачище в Ахтопол заплашва да откъсне цялата крайбрежна алея
Коментари Харесай

Крайбрежната алея на Ахтопол изчезва в морето заради свлачище

Старо свлачище в Ахтопол заплашва да откъсне цялата крайбрежна алея в остарялата част на града, на метри от къщите на хората, споделя Българска национална телевизия. По алеята всяко лято минават и хиляди туристи.

Макар изобилните дъждове да са влошили обстановката, казусът е от десетилетия, изясняват хората от града. Според тях не са получили подпомагане нито от локалната власт, нито от регионалната администрация. Подавали са сигнали и към Министерството на районното развиване, само че свлачището още не е обезопасено.

" Проблемът не е от през вчерашния ден - от години се случва това нещо. Подадохме сигнал още през 2000 година към министерството и община Царево, след което обаче нямаше никакъв резултат. Нищо не се направи ", разяснява Огняна Илиева.

" Преди седмица подадохме още веднъж сигнал, защото в резултат на наводненията обстановката се усложни, има доста огромен надолнище, рисково е, минават десетки хора през лятото отсам. Това въпреки всичко е крайбрежната алея. Опасяваме се, че в някакъв миг може да има жертви. "

Според кмета на Ахтопол Станислав Димитров обаче общината си е свършила работата - викнали са специалисти от " Геозащита " - Варна, които са излезли със свое решение.

" Но считам, че това решение към днешна дата не е настоящо и сигурно ще предизвикаме следващата инспекция, посредством която да се откри по какъв метод да бъдат решени тези проблеми на локалните хора.

Виждате, че наоколо е градската част, тук-там имаме не повече от метър разстояние от самия бряг. Така, че за мен това е жизненоважно ", изяснява и градоначалникът.

Местните се тормозят, че няма да има и средства за обезопасяването, защото Ахтопол не е бил включен в проектите за възобновяване след опустошителните наводнения миналата седмица.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР