Starlink е най-мащабният по рода си проект до момента, чрез

...
Starlink е най-мащабният по рода си проект до момента, чрез
Коментари Харесай

Илон Мъск, Starlink и какво трябва да знаем за интернет сателитите на милиардера

Starlink е най-мащабният по рода си план досега, посредством който Илон Мъск цели да достави безжичен интернет до откъснати и труднодостижими региони на планетата.

Тази седмица SpaceX изпраща първите 60 интернет спътника в орбита - незначителна част от всичките над 12 000 предаватели, които Мъск възнамерява да изпрати над Земята.

Според думите на милиардера, услугата ще доближи първите си консуматори още през 2020 година, а приходите от нея ще варират сред 30 и 50 милиарда $ на година.

Това е страхотна облага, имайки поради, че цялостната инвестиция в Starlink ще се равнява на към 10 милиарда $.

Приходите от Starlink най-вероятно ще бъдат вложени в създаването на машини и установяването на база на Марс.

Не е ясно тъкмо каква технология за разпространяване на сигнала ще употребяват спътниците на SpaceX, само че, съгласно думите на Мъск, скоростта на връзката ще е с към 47% от тази на оптичните кабели.

Първите спътници ще тежат към 227 кг и ще бъдат сложени на височина от 440 километра над Земята. Това е относително къса отдалеченост, която елементарно може да бъде преодоляна от мощния сигнал на спътниците.
Въпреки това, потребителите на Земята ще се нуждаят от специфичен правоприемник, който ще коства към 200 $.

Според мнозина, сходни планове ще се трансфорат в новия стандарт през идните години и всички ще стартираме да използваме " световен интернет ". Как това ще се отрази на здравето, стопанската система и живота ни - към момента никой не знае. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР