Стари рушащи се сгради загрозяват центъра на Благоевград и крият

...
Стари рушащи се сгради загрозяват центъра на Благоевград и крият
Коментари Харесай

Внимание! Грозна гледка и голяма опасност дебнат в Благоевград

Стари рушащи се здания загрозяват центъра на Благоевград и крият действителна заплаха за живота и здравето на хората. На фона на красивите, новостроящи се кооперации, които никнат като гъби, съществено се открояват старите и неремонтирани с години фасади в идеалния център, написа struma.com.

Пример за това е постройката на някогашния трети корпус на ЮЗУ "Неофит Рилски ", която бе дадена за потребностите на Административен съд и Районна прокуратура в Благоевград през 2017 година. Стопанският факултет към този момент не се обитава в постройката, само че и новите ползватели към момента не са се нанесли. Междувременно положението на постройката застрашително бързо се утежнява. Същата орис имат и много други парцели в центъра, като да вземем за пример постройка наоколо до хотел "Монте Кристо ", има и рискова тераса на улица "Райко Даскалов ".



Във всеки един миг има възможност парче мазилка да се откъсне и да падне върху главата на нечии минувач или върху паркираните наоколо коли. Сградите, които са в спешно положение не остават незабелязани и от гостите на града, които недоумяват по какъв начин е допустимо да се допусне това.



В виталния цикъл на постройките ремонтите през избран интервал от време са наложителни, с цел да се поддържа парцелът в положително естетическо и градивно положение. Колкото по-добре поддържана е една постройка, толкоз по-голям е интервалът, сред главните поправки, които биха се наложили в процеса на употребата ѝ.



Ремонтите на постройките в регионалния център са наложителни, с цел да се резервира тяхната градивна издръжливост, добър външен тип и качество. Сградите са общински, а обвързване на наемателите е да се грижат за тях. В доста случаи това не става и след такива недобросъвестни ползватели, парцелите стават изцяло неизползваеми и единственото, което може да се направи е постройките да бъдат съборени.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР