Старайте се да разширявате речника си, третирайте го като банковата

...
Старайте се да разширявате речника си, третирайте го като банковата
Коментари Харесай

Старайте се да разширявате речника си, третирайте го като банковата си сметка

" Старайте се да разширявате речника си, третирайте го като банковата си сметка. Отделяйте му доста внимание и се старайте да увеличавате дивидентите си. Целта тук е не да се насърчи вашето сладкодумство в спалнята или пък професионален триумф - макар че след това е допустимо, - не и да ви трансформира в всемирски хитрец. Целта е да ви даде опция да изразявате себе си допустимо най-цялостно и точно; с една дума, задачата е вашето равновесие.

Всеки ден в душата на индивида настъпват доста промени, само че методът на изложение постоянно не се трансформира. Способността да се показваме изостава от опита. Чувствата, нюансите, мислите, усещанията, които остават неназовани, неизказани и не са и почти дефинирани, се натрупват в обособения субект и могат да доведат до детонация или психически срив.

За да избегнете това, не е наложително да се превръщате в хартиен плъх. Просто би трябвало да си купите речник и да го четете всеки ден, а от време на време четете и стихове. Те са задоволително евтини, само че даже и най-скъпите измежду тях са доста по-евтини от едно посещаване при психиатър. "

Йосиф Бродски из речта му пред випускници на Мичиганския университет през декември 1988 година

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР