Стара Загора. Почти 50 детски площадки на територията на централната

...
Стара Загора. Почти 50 детски площадки на територията на централната
Коментари Харесай

Стара Загора: Ремонтират детските площадки в града

Стара Загора. Почти 50 детски площадки на територията на централната част и кварталите на Стара Загора се ремонтират това лято, оповестиха от пресцентъра Стара Загора. За задачата са обезпечени над 50 000 лева от общинския бюджет. Извършва се доставка и монтаж на развалени уреди за игра и паркова мебел.
През първия стадий на строително-монтажните работи ще бъдат ремонтирани 21 детски площадки на обща стойност 19 283,40 лева Вторият стадий обгръща обновяването на 28 места за игра, а количествено-стойностната сметка за СМР е 32 488,80 лева
Извършва се ремонт на оградите на детските площадки като се инсталират дървени летви и елементи на място на изчезналите или счупени такива. Ще се слагат нови порти на детските площадки, подменят се развалените детайли на детските уреди. Възстановява се ударопоглъщащата каучукова настилка, кошчета за боклуци и други детайли.
Някои от ремонтите се постановат поради обезценка на оборудванията, само че множеството са за очистване на следствията от вандалски прояви.
Изграждането на нови, безвредни детски и спортни площадки във всички квартали на Стара Загора е записано в Програмата за ръководство на кмета Живко Тодоров за мандат 2015-2019 година.
Досега по време на неговото ръководство са построени над 50 нови детски площадки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР