Стара Загора. Община Стара Загора ще закрие официално кампанията Стара

...
Стара Загора. Община Стара Загора ще закрие официално кампанията Стара
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината ще обяви спортисте на годината на 18 декември

Стара Загора. Община Стара Загора ще закрие публично акцията „ Стара Загора - Европейски град на спорта 2017 “ в залата на Оперния спектакъл. На 18 декември от 18.30 часа ще бъде направена презентация на извършените през годината по-големи спортни прояви, както и събитията за разпространение на спорта, най-много измежду децата и подрастващите, включени в акцията. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
На сцената ще бъдат поканени всички герои на книгата „ Шампионите описват “ за нейната премиера пред публиката. Тържествената вечер ще приключи с представянето на церемонията за избор на „ Спортист на годината 2017 “. Проявата ще бъде открита и всеки, който желае, може да участва в залата на Държавната опера в Стара Загора.
Пред публиката ще бъдат показани финалните 10 най-хубави и 10 най-перспективни състезатели на Стара Загора за 2017 година. Номинациите са на съответните клубове, а комисия оформи десятките с кандидати за наградата „ Най-добър състезател на 2017 година “. В комисията, под председателството на отрасловия зам.-кмет Красимира Чахова, влизат ръководителят на ПК по спорт и юношески действия в Общинския съвет Николай Диков, публицистите Георги Геренов, Христо Вълков и Стефан Стефанов, както и специалисти от Община Стара Загора.
Ще бъдат раздадени награди за именити спортисти, навършили юбилейни годишнини през 2017 година. Тази година това са именитият някогашен играч по битка Станчо Колев - 80 години и алпинистът Костас Канидис, който навърши 60 година Награди ще има и в категория за ветерани, спортисти с увреждания и преподаватели по физическа просвета. Останалите категории са „ Треньор на годината “ и „ Отбор на годината “.
През 2017 година Община Стара Загора отдели особено внимание на спорта за всички, като провежда и партнира на голям брой начинания, които разпространяват дейния метод на живот, изключително измежду младежите. През годината бяха открити 3 нови спортни зали - за спортни танци, по художествена гимнастика и боксова зала.
Беше реконструиран и осъвременен покритият общински плувен басейн в Стара Загора. През годината бяха ремонтирани физкултурните салони на три учебни заведения – XIII ОУ " Св.Паисий Хилендарски ", ОУ " Георги Райчев “ и СУ „ М. Горки “, а до края на годината ще бъде приключен салонът на Търговска гимназия " Княз Симеон Търновски ". До 17 декември т.г. завършва полагането на новата подова настилка на Спортна зала „ Иван Вазов “. Там от 19 до 23 декември градът ще одобри надпреварите за „ Купа България “ от волейболния шампионат за дами.
За трети път тази година в Стара Загора се организира и Европейска седмица на спорта #BeActive, а едно от лицата на седмицата бе многократната шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски шампионати за ветерани Красимира Чахова, отраслов зам.-кмет на града.
Спортният календар на Община Стара Загора за 2017 година регистрира над 175 спортни събития и действия, които предизвикват дейното спортуване и здравословния метод на живот измежду всички възрастови групи. До момента в спортните събития са се присъединили повече от 25 000 дейни участници, които са били следени и подкрепяни от повече от 140 000 души. Най-малкият участник в спортна самодейност е Стефан Драгнев, на 2 година 7 м. от Стара Загора, който взе участие във велопохода, проведен в границите на Седмицата на подвижността, а най-възрастната участничка е на 90 години и е деен участник в заниманията по гимнастика навън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР