Стара Загора. Кандидатът за евродепутат Николай Диков днес бе специален

...
Стара Загора. Кандидатът за евродепутат Николай Диков днес бе специален
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Николай Диков: Благодаря на преподавателите си за най-важния урок – да уча и да бъда подготвен за утрешния ден

Стара Загора. Кандидатът за евродепутат Николай Диков през днешния ден бе специфичен посетител на изпращането на Випуск 2019 на неговата гимназия – СУ „ Иван Вазов “, в родната Стара Загора. Директорът Динко Цвятков, който е бил преподавател на Диков, го показа като непретенциозен с триумфите си човек. „ В качеството си на общински консултант, той е един от хората, които с доста старания трансформираха образа на града ни “, сподели шефът на старозагорското учебно заведение. Голямо самопризнание за някогашния ученик на СУ „ Иван Вазов “ бе удостояването му с премията „ Достоен Вазовец “.
Николай Диков, който е и ръководител на Постоянната комисия по спорт и юношески действия в Общинския съвет, показа пред зрелостниците, че най-хубавите години са ученическите. „ Преди няколко дни, до момента в който преглеждах постройката на учебното заведение, в която тече ремонт, ме връхлетяха доста мемоари – за другарствата, за пакостите, за това по какъв начин учителите ни „ натискаха “ да си учим уроците. Благодаря на преподавателите си за този най-съществен урок – да изучавам, с цел да бъда квалифициран за утрешния ден “, показа Диков. „ Скъпи зрелостници, вървете самоуверено напред и знайте, че единствено свободният по дух човек, който е убеден в знанията си, може да промени света “, сподели още претендентът за евродепутат пред завършващите и им пожела попътен вятър в живота.
Изпращането на зрелостниците се състоя в общинската спортна зала „ Иван Вазов ”, която се намира в двора на учебното заведение. Тя бе издигната през 2013 година по време на второто държавно управление на ГЕРБ. В нея са вложени над 2 000 000 лева от спортното министерство и общината. Модерната зала за баскетбол, волейбол и футбол се употребява от всички спортисти в града. Тя е издигната върху повърхност от 1350 кв. м и е с потенциал близо 600 места.
СУ „ Иван Вазов ” сега се реновира с европейски средства по Оперативна програма „ Региони в напредък ”. Стойността на цялостния ремонт е близо 2 млн. лева В Стара Загора през последните години са ремонтирани съвсем всички учебни заведения, детски градини и ясли. Голяма част от тях са актуализирани с поддръжката на Европа. С напъните на общинското управление и с помощта на европейската взаимност, Стара Загора разполага с съвременна просветителна и спортна инфраструктура, което даде опция да бъде „ Европейски град на спорта “ за 2017 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР