Стара Загора. Близо 60 предложения съдържа дневният ред на декемврийското

...
Стара Загора. Близо 60 предложения съдържа дневният ред на декемврийското
Коментари Харесай

Близо 60 точки влизат в дневния ред на декемврийското заседание на Общински съвет - Стара Загора

Стара Загора. Близо 60 оферти съдържа дневният ред на декемврийското съвещание на Общински съвет Стара Загора, което ще се организира на 16 декември от 9.00 часа в зала „ П.Р.Славейков “. Това сподели ръководителят на локалния парламент Мария Динева, оповестиха от пресцентъра на Общината .
По предложение на кмета Живко Тодоров старейшините ще гласоподават продължение на периода до 30 юни 2022 година на търговци от възнаграждение на цялостния размер локални такси за прилагане на общински площи. Ползвателите на тези площи ще дължат 30 на 100 от данъка. Ще бъде прегледано и удължение на периода на деяние на договорите за наем на търговски обекти /маси/ на територията на централен зеленчуков пазар в неговата закрита част.

По време на последното постоянно, за тази година общинските съветници ще прегледат и гласоподават приемане на Програма за понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферния въздух (ФПЧ10 и ФПЧ2,5) и поддържане на откритите правила на територията на град Стара Загора с интервал на деяние 2021– 2025 година, Програма за запазване на околната среда на Община Стара Загора с интервал на деяние 2021 - 2027 год., както и Приемане на Програма за ръководство на отпадъците на Община Стара Загора за интервала 2021 – 2028 год.Ще бъде разисквано и удължение на мандата на Временна комисия за инспекция и разбор на краткотрайните преместваеми /търговски/ обекти на територията на Стара Загора до 1 март 2022 година.

В четвъртък старейшините ще гласоподават одобряване на промени на настояща цена и транспортни документи, издавани от „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД по Договор за публичен транспорт на пасажери №474/31.03.2014 година, подписан сред Община Стара Загора и „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД, както и преференциални отстъпки за пътешестване на учащи, пенсионери и хора с увреждания с автобусен и тролейбусен превоз на територията на община Стара Загора.

В дневния ред на тридесет и първото съвещание влиза за разискване и предложение за разкриване на процедура по разпродажба на общинското комерсиално сдружение „ Обредни действия “ ЕООД. Съветниците ще гласоподават и одобрение на план-сметки за дейностите по чистотата през 2022г., както и смяна числеността на личния състав в Звено „ Чистота “, Звено „ Озеленяване и комунални действия “, Звено „ Гробищен парк “, Звено „ Поддръжка на пътно-знаково стопанство “ и Зоопарк Стара Загора, считано от 01.01.2022 година.

На 16 декември ще бъде разисквано и предоставяне на единодушие Община Стара Загора да кандидатства по Проект «Красива България» към МТСП по Мярка М02 „ Подобряване на обществената инфраструктура “ с план „ Благоустрояване на дворното пространство на Детска ясла № 12 «Боровец», УПИ XXIII, кв. 259 град Стара Загора. Ще бъде разисквано и преименуване на улица в старозагорския кв. „ Кольо Ганчев “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР