Станислава Цалова винаги е държала баланс между работата си като

...
Станислава Цалова винаги е държала баланс между работата си като
Коментари Харесай

Стаси Цалова намерила мъжа си в интернет, Йордан й предлага брак на виенско колело в Париж

Станислава Цалова постоянно е държала баланс сред работата си като синоптик в Би Ти Ви и ролята си на родител. Още първата карантина Стаси приела като опция да се насладила на повече време с мъжа си Йордан и децата им Светослав и Антонина. Малко преди  втората пък, синоптичката изненада с интерактивния детски комикс „ Зеленко и задача – положителният образец ”.

Стаси е създател на вълшебните истории, с които Зеленко и неговите другари въодушевяват децата да се грижат за природата. Синоптичката бе още жури и дипломат на състезанието за детска рисунка, който бе част от обществено виновният план на медията - „ Добрият образец ”. „ Искам да продължа да пиша. Комиксът, който създадохме в Би Ти Ви, да бъде единствено началото за мен. Надявам се дружно с малкия екран да продължим да вършим сходни планове в интерес на децата и обществото ”, показа Цалова. Тя е много заета и с работата си като синоптик, която същински обича. Справя се ослепително освен в специалността, а и в персоналния си живот. Заслугите са освен нейни, само че и на помощниците й. Станислава с усмивка споделя, че разчита на цяла войска от помощници.

Синоптичката е щастливка, тъй като брачният партньор й, който създава мебели, е безрезервен в грижите за децата. Бабите и дядовците също оказват помощ. До преди пандемията Станислава разчитала и на детегледачка – Дима, която е описвала като „ прелестен човек ”, на който умерено доверява децата си. Те ходели на детска градина. И въпреки всичко баткото към този момент бил на уроци, освен това при три учителки.

„ Светли има учителка по съветски – Лена, и учителки по британски език – Ана и Петя. Всичките те са изключителни дами, интелигентни, космополитни, хора, с които желая той да поддържа връзка и от които той се учи освен на език, само че и на взор към света и отношение към живота ”, споделя Станислава Цалова.
Това евентуално е едвам началото. Синоптичката и брачният партньор й имат намерение да обезпечат опция на децата си да следват ползите си и да ги предизвикват, с цел да осъществят капацитета си.

Самата Станислава е била много дейна още от дете. Синоптичката, чийто екзотични черти са завещание по майчина линия от баба й – японка, и дядо й кореец, спортувала плуване, фигурно пързаляне, аеробика, йога, посещавала и кръжоци. Тя е приключила главното си обучение в съветското 32-о СОУ, а междинното – в паралелка с проучване на японски език в 18-о СОУ. Била и частна ученичка във Втора британска гимназия. Чудно за какво, само че като дете тя мечтаела да стане машинист, след това разносвач на пици и към този момент като ученичка се замислила дали пък да не бъде водач.

В последна сметка избрала география в Софийския университет , като в това време приключила фотографски лицей. След географията, Стаси учела японистика, а след това и метеорология. Синоптичката постоянно е следвала сърцето си, а майка й Тони и татко й Страхил са я насърчавали и подкрепяли. Звездата на Би Ти Ви следва техния образец като родител, а брачният партньор й Данчо изцяло споделя вижданията й. „ Възпитавам децата да са положителни и виновни. За другите неща не поставям сякаш някакви специфични старания, по този начин или другояче децата се учат от образеца на родителите си. Знам това и се пробвам да върша нещата допустимо най-добре. Мечтата ми е да пораснат здрави и щастливи. Искам да бъдат амбициозни и да довършват започнатото до дъно, само че и да могат да преценят по кое време човек би трябвало да се откаже. Иначе за професионалното им развиване ще проследявам в кои области се развиват добре и натам ще ги отправям ”, споделяла е Станислава. И още, че желае децата й да са „ космополитни и предприемчиви, работливи и старателни ”.
Тя си дава сметка, че всеки има своите мощни страни, а нейната задача като родител е да насочва децата натам, накъдето мощните им страни ще им дадат максимален късмет в живота. За това, както и за всичко останало, Станислава разчита на доста помощници. И въпреки всичко синоптичката, чието всекидневие постоянно е доста динамично, продължава сама да се грижи за домашния уют. Вероятно ще е изненада, само че тя готви всеки ден. „ Държа децата ми да ядат готвено и по тази причина подготвям всеки ден обичаните им манджи... Съпругът ми Данчо и мама са огромните кулинари в фамилията. Данчо прави торта Павлова, еклери, разнообразни чуждоземни гурмета – мисля, че скрито тренира един ден да се яви на „ Мастършеф ”. Мама също доста опитва в кухнята и гозбите й са в действителност разнородни и вкусни ”, споделя синоптичката.

Станислава и Йордан се срещат в интернет. След няколко дни чат, двамата излизат на среща. Още тогава усещат, че са един за различен. Йордан й предлага брак на виенско колело в Париж през 2010г. Тогава Станислава била във Франция, с цел да взе участие в третия сезон на надпреварата „ Форт Бояр ”. След края на приключението, Йордан отишъл при нея, с цел да прекарат няколко дни в Париж. Именно в сантименталния град, на едно виенско колело, той й предложил брак.
През есента на 2013 година Станислава споделя в ефира на „ Преди обед ” е бременна с първото си дете. Стаси и мъжът й Йордан чакали новината за бебе цели три години. „ Много се забави и към този момент бях почнала да се тормозя. И Данчо се притесняваше ”, откровена е Станислава. Причина за забавянето нямало. „ Просто може би доста сме го желали... И човек доста като го желае, може би не става незабавно ”, споделя Станислава. В един миг тя решила, че няма да се напряга. Просто ще бъде по-спокойна. Много й помогнало пътуването до Мароко, което с мъжа си си подарили.

„ Там виждаш по какъв начин хората живеят по-обикновено, радват се на дребните неща , които им се случват в този момент. Аз някак си осъзнах, че пребивавам доста комплициран живот и се възнамерявам за неща, които нямат никакво значение. Важното е, че в този момент съм добре и всички към мен са живи и здрави. Неимоверно щастливи сме! ”, споделя Станислава.
Тя роди сина си Светослав на 18 февруари 2014 година Кръсти го на свекъра си. Щастливото събитие бе дни преди рождения ден на Станислава, който е на 28 февруари. Скоро по-късно, на 14 декември 2016 година, чаровната синоптичка роди щерка си Антонина, кръстена на баба си, майката на Стаси.

„ Доволна съм, че се посветих напълно на децата си през последните 2 години, в този момент съм щастлива, че към този момент мога да бъда освен мама, а и Стаси ”, показа синоптичката, когато се върна на работа в Би Ти Ви. Тя е казвала, че сътрудниците и контактите със феновете доста са й липсвали по време на майчинството. Днес Стаси продължава да е на екран, като съчетава прогнозата за времето с ролята си на майка, и направата на бижута. Създаването на красиви аксесоари, с което първо се зае майка й като занимание, бързо се трансформира в фамилен бизнес. „ Продължаваме да вършим бижута с мама, само че би трябвало да призная, че около децата времето, което мога да отделя за това, е малко. Мама е извънреден създател, гордея се с красивите творби, които сътворява. У дъщеричката ми Тото, виждам, че има нещо от нея и се надявам и тя да има това чувство за хубост, цветове и тази креативна смелост като баба си ”, споделя Станислава Цалова, писа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР